Lejárt a fiúk szabadsága, megkezdték a munkát

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2002.06.15. 21:35
Címkék
Nyeste meggyógyult, és indul a vb-n
Nyeste meggyógyult, és indul a vb-n
Nyeste meggyógyult, és indul a vb-n
Nyeste meggyógyult, és indul a vb-n
Nyeste meggyógyult, és indul a vb-n
Nyeste meggyógyult, és indul a vb-n
Altorjai Sándor, a Magyar Országos Torna Egyletek Szövetségének főtitkára Vereckei István férfi, illetve Maráczi Márta női szövetségi kapitány társaságában Debrecenbe látogatott, hogy kiválasszák a november 24-én kezdődő szerenkénti világbajnokságra a magyar csapat szállását. A kis túra is bizonyítja, hogy az előkészületek gőzerővel folynak, s azt is megtudtuk, hogy a férfiválogatott a héten hivatalosan is megkezdte felkészülését a világbajnokságra.
"Az Európa-bajnokság után egy kicsit visszafogott a lovakon a szövetségi kapitány, nem terhelte a versenyzőket annyira, és így mindenkinek lehetősége nyílt a regenerálódásra. Hétfőn azonban lejárt a szabadság, s a fiúk a tornacsarnokban megkezdték az edzéseket” – mondta a főtitkár.
FIG-delegáció Debrecenben

DEBRECEN. Philippe Silacci kommunikációs igazgató vezetésével hazánkba látogatott a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) és a fôszponzor, a Longines négy-négytagú delegációja, hogy tájékozódjon a novemberi debreceni szerenkénti világbajnokság elôkészületeirôl. A kis csoportot jól felkészült szakemberek fogadták, akik nemcsak az új versenyprogramot ismertették, de beszámoltak a vb technikai- és a média-marketing oldaláról is. A delegáció tagjai megtekintették a bemelegítôteremként funkcionáló Hódos Imre-sportcsarnokot, valamint az új, több mint hatezer ember befogadására képes, félkész csarnokot is, amely a világbajnokság helyszíne lesz. A szervezôk elmondták, hogy hatalmas az érdeklôdés a vb iránt, eddig 14 ország adta le nevezését, a legfrissebbnek a malajziai csapat bizonyult.
Vereckei tanítványai két hétig még a fővárosban tartózkodnak, aztán a tatai edzőtáborba utaznak, ahol remélhetőleg egy teljesen felújított teremben folytathatják a tréningeket. A világbajnokság hivatalos szerszállítója, a Spieth ugyanis ígéretet tett arra, hogy június végére Magyarországra küldenek egy garnitúra felszerelést. Azt, hogy menynyire szükségszerű már a szercsere, az is bizonyítja, hogy tavaly több versenyzőnk is az elhasználódott tornaeszközök miatt szenvedett sérüléseket.
A női versenyzők csak júliusban kezdik meg a központi edzéseket, mivel több tornásznak is iskolai vizsgákon kell túlesni az elkövetkező hetekben. Örömteli, hogy Nyeste Adrienn is vállalja a világbajnoki felkészülést, mint ismeretes a békéscsabai sportoló egy kisebb sérülés miatt áprilisban lemondott az Európa-bajnoki részvételről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik