Egyedül már nem megy

M. J.M. J.
Vágólapra másolva!
2002.06.05. 20:39
Címkék
Nem dicsekedhet az utóbbi két év teljesítményével Bíró Péter klubja, a Lombard FC. A tatabányai együttes egy éve kínos meglepetésre kiesett az élvonalból, az idén pedig a felsőház utolsó helyén zárt a másodosztályú bajnokság Nyugati csoportjában. A klubelnök Bíró Péter a bajnokságot követő napokban elgondolkodott a folytatáson, és a hét elejére megszületett a döntése. A Lombard FC tulajdonosa beszélgetésre jelentkezett be a tatabányai önkormányzat vezetőihez, és vázolta elképzeléseit, ezek szerint Tatabányán két variáció között választhatnak.
Az egyik alternatíva, hogy a város részt vállal a klub támogatásában, ellenkező esetben a Lombard FC egy másik városban, mégpedig Szombathelyen működik tovább. Bíró Péter a kialakult körülményekkel magyarázta döntését.
"Értsék meg, ez így tovább nem megy, egyedül nem vállalhatom ezt az üzleti befektetést, mert nem tudom garantálni, hogy a vállalkozás sikeres lesz – mondta Bíró Péter. – Kértem a várost, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a klub működését, ellenkező esetben kénytelen leszek elhagyni Tatabányát. Szombathelyen korrekt körülményeket tudnának biztosítani számunkra, és ott, mivel a város mellett több támogató is segítene, nem kellene egymagamnak harcolnom a sikerekért. Tatabányán hat évig eredményesen tudtunk működni, de amennyiben az önkormányzat nem kíván együttműködni, elköltözünk, s én társulok a Haladással. Sajnálom, hiszen hat csodálatos esztendőt töltött a klub Tatabányán, tudom, mennyire hálásak voltak a szurkolók a sikerek idején, ezt sohasem felejtem el. A Tatabánya természetesen élhet az NB I B-s indulás lehetőségével, sőt, én személy szerint is segíteni kívánom a város labdarúgását azzal, hogy egy csapatnyi játékost egy évig ingyen kölcsönadok a tatabányai futballcsapatnak.”
Az elnök-tulajdonos véleménye szerint a döntés jelenleg a tatabányai önkormányzat kezében van, ám a város vezetői várhatóan nem lesznek képesek több millió forinttal hozzájárulni a Lombard FC maradásához. A város ugyanakkor sokra értékeli Bíró Péter munkáját, és bízik abban, hogy Tatabányának végül azért megmarad az NB I B-s joga. Ez esetben ugyanis új csapatot lehetne építeni. A kérdés csak az, ki vállalná el a városban a labdarúgás finanszírozását. A polgármester szerint csekély az esélye annak, hogy bármelyik helyi cégcsoport érdeklődne a tatabányai futball iránt, ám a június végi nevezési határidőig még történhetnek csodák. A tatabányai futballbarátok most ezekben reménykednek…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik