Mikor lesz itt rend?

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.03.14. 00:03
Címkék
"Megszűnhet az offshore cégek hálójába került Újpest FC" - robbant a bomba néhány napja, és a probléma nagyon is valós. A lila-fehérek tulajdonosa...

"Megszűnhet az offshore cégek hálójába került Újpest FC" - robbant a bomba néhány napja, és a probléma nagyon is valós. A lila-fehérek tulajdonosa felé ugyanis több milliós, százmilliós követelést nyújtottak be külföldi székhellyel rendelkező cégek, ami nem is lenne probléma, ha ezek mögött valós teljesítések állnának. Ám Roderick Duchatelet szerint erről szó nincs. Szerinte a szálak egy korábbi ügyvezetőhöz vezetnek, aki jogosulatlanul tulajdonított el milliókat a klub számláiról.

Az ügyben szinte naponta látnak világot új információk, és ember legyen a talpán, aki mindent átlát. Az MLSZ ugyanis nem akar ebben részt venni. Legutóbbi közleményükben elhatárolódnak a vitától, szigorúan a tényekre hivatkoznak. Ha teljesíti az Újpest az általuk kért feltételeket, akkor van licenc, ha nem, akkor nincs. És mióta a Ferencvárost 2006-ban kizárták az élvonalból, tudható, hogy ez nem sok jóval kecsegtet, legyen a klub bármilyen patinás.

Mindazonáltal az eset sajnos tökéletesen rávilágít a magyar futball jelenlegi helyzetére, és minden valószínűség szerint nem példa nélküli. A kérdés már csak az, hogy a hasonló problémával küzdő klubok a történések hatására magukba mernek-e nézni és ha találnak valami hasonlót, az ellen mernek, tudnak, akarnak-e bármit is tenni? Ugyanis, amíg gazdaságilag nincsen rend a háttérben, addig a játékosoktól sem várható el maximális teljesítés. Ha a vezetői szobában a mutyi az úr, mi gátolja meg a futballisták látván maguk előtt a példát szintén a könnyebb pénzkereset oldalára álljanak?

"Mikor lesz itt foci?" - kérdezte címlapján a Nemzeti Sport a tavaly a magyar válogatott amszterdami 8-1-es veresége után. "Mikor lesz itt rend?" - kérdezem én.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik