Válogatott: „Szalai Ádám nagyon jó motivációs beszéddel tüzelt fel minket”

Vágólapra másolva!
2020.11.13. 15:46
null
Szalai Attila (4) szerint az ilyen pillanatokért érdemes futballozni (Fotó: Szabó Miklós)
Egy nappal azután, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Izlandot a Puskás Arénában, s ezzel kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, Szalai Attila és Nikolics Nemanja részvételével sajtótájékoztatót tartott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Telkiben.

Mint ismert, az Izland elleni győztes Eb-pótselejtező után a magyar válogatott előtt két Nemzetek Ligája-mérkőzés áll: a mieink vasárnap Szerbiát, majd szerdán Törökországot fogadják a Puskás Arénában. Szalai Attila és Nikolics Nemanja a csütörtöki pótselejtezőről, az Európa-bajnokságról és az NL-meccsekről is szót ejtett.

„Az ilyen pillanatokért, mérkőzésekért kezd el egy labdarúgó játszani. Egy álmunk vált valóra, ezt mindenki nevébe mondhatom. Én elég hamar elmentem aludni, de a zenét még sokáig hallottam... – mondta Szalai Attila, aki szerint nem kezdték jól a mérkőzést, voltak hibáik, de ezeket a szünetben szerencsére sikerült átbeszélni, majd a második félidőben kijavítani. – Az egész csapat nevében mondhatom, hogy mindenki hitt a győzelemben az utolsó pillanatig. Mindent beleadtunk, és szerencsére meg is tudtuk fordítani a mérkőzést. A mérkőzés lefújása után azonnal érkeztek a telefonok, azonnal videokapcsolatba kerültünk a kapitánnyal is. Ha jól emlékszem azt is említette, hogy ez karrierje csúcspontja, a legnagyobb sikere. Nagyon boldog volt, ő is elérzékenyült.”

„Természetesen azonnal megnéztük a végleges csoportokat, de sokunkban még nem realizálódott, hogy mi tényleg az Európa-bajnokságon fogunk szerepelni. Nem mondanám, hogy egyik meccset jobban várjuk, mint a másikat, hiszen még két nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Mind a két mérkőzésen szeretnénk jól szerepelni, és fontos az eredmény, hiszen a következő sorsolási kalapokat is befolyásolják” – fogalmazott a Cipruson légióskodó védő, aki azt is elmondta, az elmúlt egy évben nagyon sok jó dolog történt vele, de pontosan ezért dolgozott és ezért dolgozik minden nap.

Szalai Attila a csapatkapitány, Szalai Ádám motivációs beszédét is kiemelte.

„Mindenkin látszott, hogy eksztázisba került. Nagyon fontos volt, hogy jó eredményt érjünk el, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy Szalai Ádám a mérkőzés előtt egy nagyon jó motivációs beszéddel tüzelt fel minket. Kiemelte, hogy 90 vagy 120 perc alatt egy kicsit jobbá tudjuk tenni ezt a vírushelyzet miatt nagyon nehéz 2020-as évet.”

Szalai Ádám mérkőzés utáni beszéde:

Card

Szalai Attila után a Mol Fehérvár FC rutinos csatára, Nikolics Nemanja válaszolt az újságírói kérdésekre.

„Őszintén szólva, még kell pár nap, hogy mindenki átérezze, hogy milyen meccset produkáltunk, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. Az Eb nagy élmény lesz, fantasztikus mérkőzések várnak ránk, ez egy álom” – kezdte a csereként pályára lépő Nikolics, aki elárulta, az utolsók között ment a szobájába, az ünneplés pedig nagyjából hét óráig tartott.

„Szoboszlai Dominik egy fantasztikus srác. Még csak 20 éves, csak az út elején jár, de fantasztikus karrier vár rá. Nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is igazi profi. Jó emberek veszik körül, jó tanácsokat kap. Nagyon örülünk, hogy itt van, mondhatni azt is, hogy egy világklasszis játékosról beszélünk. Látszik, hogy fejben rendben van, mi pedig itt vagyunk, hogy segítsünk neki” – mondta a Fehérvár csatára a győztes gólt szerző Szoboszlairól.

„Mindegyik mérkőzés fontos, a profi világban nincs olyan sok idő ünnepelni. Természetesen nagyon jó volt ilyen érzésekkel felkelni, de a labdarúgásban nagyon gyorsan történnek a dolgok, jönnek az újabb meccsek, újra és újra bizonyítani kell. Számunkra nagyon fontos, hogy két győzelemmel zárjuk az évet” – fogalmazott Nikolics, aki azt is hozzátette, amikor lemondta a válogatottságot, nem gondolta volna, hogy még egyszer átélheti azt, amit 2015-ben a norvégok elleni pótselejtezőn is átélt, ezért pedig mindenkinek, különösen Marco Rossi szövetségi kapitánynak hálás.

A teljes sajtótájékoztató vágatlanul

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók:Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
EB-PÓTSELEJTEZŐ (NL-RÁJÁTSZÁS)
A-LIGA

Október 8.

Bulgária–Magyarország 1–3
November 12.
Magyarország–Izland 2–1

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
B-LIGA, 3. CSOPORT
Szeptember 3.:
Törökország–Magyarország 0–1
Szeptember 6.:Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11.:Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14.:Oroszország–Magyarország 0–0
November 15., 20.45:Magyarország–Szerbia(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
November 18., 20.45:Magyarország–Törökország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország4227–4+38
2. MAGYARORSZÁG42114–3+17
3. Törökország4313–4–13
4. Szerbia4223–6–32
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik