Válogatott: Pintér hozzáállása miatt is van esély - Mátyus

Vágólapra másolva!
2014.02.26. 11:46
A Fradi volt válogatott védője, Mátyus János szerint a csapat Thomas Doll irányításával mást fog játszani, mint Moniz alatt, mert a német tréner jobban megszervezte a védekezést. A REAC edzőjeként dolgozó Mátyus nem érti viszont Muhamed Besic szélsőhátvédként játszatását. A válogatott Eb-esélyeiről a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, hogy kis szerencsével meglehet a továbbjutás, amire a sorsolásnál is nagyobb reményt ad Pintér Attila hozzáállása.

„Az eddig látottak alapján tavasszal a Ferencváros kicsit mást fog játszani, mint Moniz edzősködése alatt. Volt válogatott védőjátékosként számomra szimpatikus, hogy Thomas Doll a védekezés megszervezésére nagyobb hangsúlyt fektet elődjénél, ezt látni lehetett az edzőmeccseiken. Moniz fanatizmusa remek dolog volt, s amennyiben Doll ehhez hozzáteszi a védekezés energiáit, akkor erős tavasza lesz a Fradinak. A hátsó alakzattal kapcsolatban egyetlen dolog zavar: nem hiszem, hogy a bosnyák Besicnek a jobb oldali szélsőhátvéd posztja a legjobb hely. Nem mernék kritizálni, de szerintem ő a pálya közepén, tengelyében hasznosabb" – mondta Mátyus János.Mátyus János.

A korábbi válogatott védő a nemzeti csapatra is kitért: „Nagyon tetszik Pintér Attila szövetségi kapitány sorsolás utáni megnyilvánulása arról, hogy magunknak kell megfelelően felkészülni az Eb-selejtezőkre, az ellenfelektől függetlenül. A válogatott jó kezekben van, kis szerencsével odaérhetünk továbbjutó helyre, ha a sorsdöntő meccseken – ezekből lesz vagy hat – figyelmesen koncentrálunk. Nemcsak a sorsolás eredménye alapján látok reményt, hanem a kapitány hozzáállása miatt is."

Mátyus szót ejtett arról is, miért tér vissza a tavasszal játékosként a pályára bajnokikon a BLSZ I-ben az FFC színeiben: „Megkerestek a fiúk, ez a csapat a teljes ferencvárosi szurkolótábor reprezentánsa, én pedig nagyon sokat köszönhetek nekik szeretetben és megbecsülésben – most megpróbálhatok ebből valamit visszaadni. Elsőre furcsának tűnt több év kihagyás után újra bajnoki meccseken játszani, de miért ne. Én nem annyira a pályán, mint inkább a tanácsaimmal, jelenlétemmel tudok majd segíteni az FFC-nek, amely eddigi sikertörténete után először került most kátyúba. Nem vagyok most kilencvenperces játékos, az biztos. A játékot csak tavasz végéig vállaltam, beugró vagyok, szó sem lehet jövőre semmiféle folytatásról. Már nem Mátyus János válogatott labdarúgó vagyok, én már a 40 éves Mátyus János vagyok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik