Válogatott: Orbán tíz hétre dőlt ki, nem lesz ott a szerbek ellen

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.09.12. 17:11
null
(Fotó: Getty Images)
A magyar labdarúgó-válogatott középhátvédje, Willi Orbán tíz hétre megsérült, így biztosan nem lép pályára a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.


Orbánt kényszerűségből kellett lecserélni a csehek elleni felkészülési mérkőzés (1–1) 60. percében. Kedd délelőtt még arról írtak a német sajtóban, hogy nincs szó súlyos sérülésről, nem kell meccset kihagynia.

Ez késő délutánra megváltozott: az RB Leipzig a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy Orbánnak tíz hetet kell kihagynia.

„A kapitányunk a jobb térdére sérült meg a Csehország elleni felkészülési találkozón. A védő nagyjából tíz hétig nem lesz bevethető” – írta a lipcsei klub.

Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott kulcsembere nem lesz ott októberben a Szerbia és a Litvánia elleni Eb-selejtezőn.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–1 (0–0)

Budapest, Puskás Aréna, 54 444 néző. Vezette: Pajac (horvát)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán (Fiola, 60.), Szalai Attila – Nego (Kata, 84.), Kalmár Zs. (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai R. (Csoboth K., 84.), Varga Barnabás, Szoboszlai D. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
CSEHORSZÁG:
Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadílek (L. Sadílek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy
Gólszerző:
Sallai R. (52.), ill. Jurecka (63.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik