Válogatott: „Király Gábort megilleti az első számú kapus titulus”

Vágólapra másolva!
2016.03.26. 10:53
Gulácsi Péter szerint Király Gábor az Eb-selejtezőkön rászolgált arra, hogy a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa legyen.

„Bármelyik klubcsapatban az a jellemző, hogy a kapusok között nagy az összetartás. Segítenünk kell egymást, jó kapcsolatra van szükség a magas szintű munkához. Ez a válogatottban még fokozottabban igaz, hiszen itt az egyéni karrier mellékes – idézi Gulácsi Pétert a redbull.hu. – Persze, mindenki szeretne a kapuban állni az Európa-bajnokságon, de a csapat sikeressége mindenek felett áll. Egyébként egyértelmű, hogy a selejtezősorozatban mutatott parádés teljesítménye miatt Király Gábort illeti meg az első számú kapus titulus. Megérdemli ezt az előnyt. De mi is dolgozunk, hogy bizonyítsunk. Közben tanulunk tőle és persze egymástól is. Szeretem nézni a többieket, mert mindig el lehet lesni apró dolgokat.”

Az RB Leipzig kapusa beszélt németországi helyzetéről is:

„Nagyon jól érzem magam Németországban. A klubváltás utáni fél év nehéz volt, kevés lehetőséget kaptam, mert a csapattársam nagyon jól védett és a csapatnak is ment. Elfogadtam a helyzetet, de kőkeményen dolgoztam és vártam a lehetőségre. Megkaptam és élni is tudtam vele.”

A magyar–horvát válogatott mérkőzésen nem biztos, hogy a kapuba állhat, mivel Bernd Storck a tervek szerint Dibusz Dénesnek és Bogdán Ádámnak ad egy-egy félidőt.Gulácsi Pétert a redbull.hu. – Persze, mindenki szeretne a kapuban állni az Európa-bajnokságon, de a csapat sikeressége mindenek felett áll. Egyébként egyértelmű, hogy a selejtezősorozatban mutatott parádés teljesítménye miatt Király Gábort illeti meg az első számú kapus titulus. Megérdemli ezt az előnyt. De mi is dolgozunk, hogy bizonyítsunk. Közben tanulunk tőle és persze egymástól is. Szeretem nézni a többieket, mert mindig el lehet lesni apró dolgokat.”

Az RB Leipzig kapusa beszélt németországi helyzetéről is:

„Nagyon jól érzem magam Németországban. A klubváltás utáni fél év nehéz volt, kevés lehetőséget kaptam, mert a csapattársam nagyon jól védett és a csapatnak is ment. Elfogadtam a helyzetet, de kőkeményen dolgoztam és vártam a lehetőségre. Megkaptam és élni is tudtam vele.”

A magyar–horvát válogatott mérkőzésen nem biztos, hogy a kapuba állhat, mivel Bernd Storck a tervek szerint Dibusz Dénesnek és Bogdán Ádámnak ad egy-egy félidőt.


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bese Barnabás (MTK Budapest), Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg – Németország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Szalai Ádám (Hannover 96 – Németország)

A HORVÁT VÁLOGATOTT MAGYARORSZÁG ELLENI KERETE
Kapusok:
Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadó: Mario Mandzukic (Juventus)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., 18.00: Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország
Május 20.: a helyszín és az ellenfél még nem ismert
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG
A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
CSOPORTKÖR
június 14., 18.00
Ausztria–Magyarország
június 18., 18.00
Izland–Magyarország
június 22., 18.00
Magyarország–Portugália
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik