Női labdarúgó Eb-selejtező: kikapottunk a belgáktól

Vágólapra másolva!
2012.06.20. 19:03
A magyar női labdarúgó-válogatott 3–1-re kikapott Belgiumtól Szombathelyen Európa-bajnoki selejtezőn.

Az Európa-bajnoki selejtező csoportban váratlanul jól szereplő belga válogatott ősszel 2-1-re legyőzte a mieinket, akkor nagyon közel álltunk a pontszerzéshez. A két együttes szerda délután Szombathelyen mérkőzött meg egymással, a magyar válogatott a Szőcs Réka – Demeter Réka, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Gá Tímea – Csiszár Henrietta, Smuczer Angéla – Nagy Anett (Papp Dóra, 80.), Szuh Erika (Pádár Anita, 67.), Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 67.) – Vágó Fanni összeállításban játszotta le a mérkőzést – olvasható az MLSZ honlapján.Az Európa-bajnoki selejtező csoportban váratlanul jól szereplő belga válogatott ősszel 2-1-re legyőzte a mieinket, akkor nagyon közel álltunk a pontszerzéshez. A két együttes szerda délután Szombathelyen mérkőzött meg egymással, a magyar válogatott a Szőcs Réka – Demeter Réka, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Gá Tímea – Csiszár Henrietta, Smuczer Angéla – Nagy Anett (Papp Dóra, 80.), Szuh Erika (Pádár Anita, 67.), Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 67.) – Vágó Fanni összeállításban játszotta le a mérkőzést – olvasható az MLSZ honlapján.

A találkozó első tíz perce kiegyenlített játékot hozott, a 13. percben azonban első helyzetüket gólra váltották a vendégek: magyar labdavesztés után egy szépen kijátszott akció végén Mermans lőtt a kapuba. Az egyenlítésre csak hat percet kellett várni, ekkor Nagy Anett kapott kitűnő indítást a jobbösszekötő helyén, levált védőjéről, kicselezte a kapust, majd a hálóba passzolt. A gól után
mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, a belgák egy távoli lövés után kapufáig jutottak, újabb találat azonban nem született a szünetig.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte jobban, de a 66. percben egy jobb oldali belga szöglet után Cayman kapufát fejelt, majd a kipattanót a hálóba továbbította. A 77. percben egy vendégakció során Wiard tört kapura, távolról a keresztlécre lőtte a labdát, a kipattanót pedig 15 méterről Szőcs Réka fölött a hálóba emelte. A hajrában már nem tudtunk újítani, Belgium 3–1-re megnyerte a mérkőzést. A magyar válogatott szeptemberben 19-én játssza utolsó csoportmeccsét a sorozatban, Bulgária ellen.

NŐI LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ
3. CSOPORT
Magyarország–Belgium 1–3
A csoport állása: 1. Belgium 17 pont/8 mérkőzés, 2. Izland 16/7, 3. Norvégia 15/7, 4. Észak-Írország 11/7, 5. Magyarország 7/9, 6. Bulgária 0/8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik