Dzsudzsák büntetés miatt késik a válogatottból

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 11:13
null
A PSV edzője kollektív büntetésben részesítette játékosait, köztük a svédek elleni Eb-selejtezőre készülő<br />Dzsudzsák Balázst (balra) (Fotó: Action Images)
P&eacute;nteken j&aacute;tssza első t&eacute;tm&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;t az &uacute;j &eacute;letszakasz&aacute;ba l&eacute;pő magyar labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott: Egerv&aacute;ri S&aacute;ndor sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;ny kiv&aacute;lasztottjai Sv&eacute;dorsz&aacute;gban kezdik meg az Eur&oacute;pa-bajnoki selejtezőket. A huszonh&aacute;rom kerettag h&eacute;tfő d&eacute;lelőtt tal&aacute;lkozik a telki edzők&ouml;zpontban, a k&ouml;z&ouml;sen elt&ouml;lt&ouml;tt napok a csapat&eacute;p&iacute;t&eacute;s jegy&eacute;ben telnek, hiszen az Anglia elleni erőpr&oacute;ba ut&aacute;n m&aacute;r a m&eacute;ly v&iacute;z k&ouml;vetkezik.

Tizennyolc nappal a wembleybeli erőpróba (1–2) után az új életszakaszába lépő magyar válogatott Svédország ellen idegenben kezdi meg az Eb-selejtezőket (péntek, 20 óra). Egervári Sándor szövetségi kapitány kiválasztottjai egyetlen „barátságos" jellegű felkészülési találkozójuk után kénytelenek tétmérkőzést játszani, ám az MLSZ telki edzőközpontjában közösen eltöltött napok nyilván a rapid csapatépítés jegyében telnek.

DZSUDZSÁK BALÁZS KÉSIK
Három győzelem után a negyedik fordulóban megszakadt a PSV labdarúgócsapatának nyerősorozata a holland élvonalbeli bajnokságban (Eredivisie): Dzsudzsák Balázs együttese hiába vezetett kétszer is, a Den Haag vendégeként végül 2–2-es döntetlent játszott. A váratlan eredmény nem marad következmények nélkül.
„Edzőnk, Fred Rutten rendkívül mérges volt a lefújást követően, és úgy döntött, az egész csapat együtt visszamegy Eindhovenbe, és úgy teszünk, mintha nem is lenne pénteken válogatott mérkőzés… Ez azt jelenti, hogy én is csak később csatlakozhatok csapatunkhoz, pedig már vasárnap szerettem volna hazamenni” – sopánkodott Dzsudzsák Balázs.

A huszonhármas keret tagjainak hétfőn, a déli harangszóig kellene megérkezniük a fővárostól húsz kilométerre fekvő község létesítményébe, nem zárható ki viszont, hogy a Dortmundból repülővel érkező Hajnal Tamás kora délután fut be. Dzsudzsák Balázs is késik, őt a PSV pontvesztése miatt dühös edzője csak a hét elején engedi el. Ezzel szemben a keleti oldalon alkalmazott Huszti Szabolcs biztosra ment: az orosz Zenit játékosa már vasárnap magyar földre lépett.

A szakmai stáb előzetesen azt a tájékoztatást kapta, hogy a keretbe hívott labdarúgók valamennyien egészségesek, ezért aztán a szigetországi „premier” során elkezdett közös munka második felvonását nem akadályozhatja holmi sajgó hát, fájós térd. Egervári Sándor legalább a megfelelő csapatjáték kialakításával törődhet, s nem kell, hogy a kapitány feje a gépezet hiányzó, netán kieső alkatrészeinek felkutatása miatt fájjon. Szóval ahelyett, hogy a szakember a pótlólagos meghívók címzésével bajlódott volna, a hét utolsó napján Debrecenbe utazott, és este a lelátóról fürkészte a DVSC és a Videoton címeres mezre érdemesült játékosait.

SZAVAZÁS

Svédország-Magyarország az Eb-selejtező rajtján: milyen eredményre számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Hétfőn könnyed ebéd nyitja a „telki napokat”, majd a játékosok pihenőre vonulnak. Nem árt kellő erőt gyűjteniük, ugyanis négy órakor megrohamozhatják őket az újságírók, és egészen az öt órai kezdetű sajtónyilvános edzésig faggathatják, filmezhetik őket.

Ettől kezdve felettébb monoton és a külvilágtól elzárt életet él a csapat. Némi színt csakis a vaku fénye vihet a hétköznapjaiba, ugyanis kedd délután elkészül az új közös kép.

A folytatásban pihenőkkel megszakított edzésekre, valamint esti elméleti foglalkozásokra számíthatnak a válogatottak, már az ellenfelekre hangolva. Sőt a svéd csapat mellett az angol Martin Atkinson játékvezetői stílusáról is képet kapnak.

Csütörtökön aztán különgép viszi a magyar válogatottat Stockholmba, hogy másnap a házigazdák ellen a Rasunda Stadionban megkezdje Eb-selejtezős szereplését.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Szélési Zoltán (Olympiakosz Volosz), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Vermes Krisztián (Újpest), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Sampdoria), Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (Mainz), Priskin Tamás (Ipswich Town)
 TELKIBEN AZ U21-ESEK IS
A „nagyokkal” együtt az U21-es válogatott tagjai is hétfő délelőtt találkoznak a telki edzőközpontban. Róth Antal  csapatának programja meglehetősen hasonlít a Svédországban pályára lépő együttesével, annyi különbséggel, hogy a labdarúgók portréja, valamint a közös fotó kedd délelőtt készül el. Persze sokat számít, hogy a fiataloknak nem kell messzire utazniuk: a Wales elleni szombati Eb-selejtezőt Székesfehérváron játsszák (kezdés: 17.30-kor), az összecsapást a szurkolók ingyen nézhetik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik