Szűcs Kornél tagja Marco Rossi 24 fős keretének, Gulácsi Péter nem; Szalai Ádám visszatérhet edzőként

Vágólapra másolva!
2024.10.01. 12:51
Szűcs Kornél a Plymouthban Wayne Rooneytól (balra) kapja az utasításokat, az októberi NL-meccseken pedig Marco Rossi szövetségi kapitány is számol vele (Fotó: Plymouth Argyle FC)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kijelölte keretét az októberi, Hollandia elleni hazai és a Bosznia-Hercegovina elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

 

Marco Rossi 13 órától hirdette ki 24 fős keretét Telkiben az októberi Nemzetek Ligája mérkőzésekre, de az MLSZ Twitter-bejegyzésében már nem sokkal a keret kihirdetése előtt közölte, hogy a nyáron Kecskemétről az angol másodosztályú Plymouthhoz szerződött 23 éves belső védő, Szűcs Kornél meghívót kap, így egy újonc már biztosan lesz a keretben. Szűcs a nyári átigazolása óta már hét tétmeccsen szerepelt a korábbi klasszis csatár, Wayne Rooney irányította angol csapatban (öt bajnokin, valamint két Ligakupa-meccsen), ebből hatszor kezdőként. Szűcs Diósgyőrben nevelkedett, 2023 nyarán igazolt a DVTK-tól Kecskemétre.

A kerethirdetéskor kiderült, hogy Gulácsi Péter a korábbi sérülése miatt kérte, hogy az őszi NL-meccseken ne vegye őt számításba a kapitány, ezért ő nem került be a névsorba, a helyére Szappanos Péter tér vissza, de visszatér a legutóbb kimaradó Fiola Attila is, egyébként más új név rajtuk kívül nincs a keretben a szeptemberihez képest. Ugyanakkor Gulácsi mellett kimaradt az előző kerethez képest Gergényi Bence (Újpest), a válogatottnál megsérült Vas Gábor (Paks), ifjabb Dárdai Pál (Hertha), valamint az ezúttal az U21-es kerethez kerülő Yaakobishvili Antal (Girona) is. 

Marco Rossi kérdésre válaszolva megerősítette az M4 Sport értesülését, hogy pályaedzője, Laczkó Zsolt a jövőben csak a Honvéd vezetőedzőjeként fog dolgozni és tárgyalnak Szalai Ádámmal, aki Laczkó helyét veheti át a válogatottnál, de még nem állapodtak meg a korábbi csapatkapitánnyal. 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre AC – Franciaország), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Galatasaray – Törökország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

 

NEMZETEK LIGÁJA
AZ A3-AS CSOPORT

Szeptember 7.
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
Szeptember 10.
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Hollandia–Németország 2–2
Október 11.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország
20.45: Magyarország–Hollandia
Október 14.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
20.45: Németország–Hollandia
November 16.
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Magyarország
November 19.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20.45: Magyarország–Németország

1. Németország

2

1

1

7–2

+5 

2. Hollandia

2

1

1

7–4

+3 

3. Bosznia-Hercegovina

2

1

1

2–5

–3 

4. Magyarország

2

1

1

0–5

–5 

AZ A3 CSOPORT ÁLLÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik