Rossi: Aki szerint ez a sorozat értelmetlen, az egy idióta; egy lehetséges utódjáról is beszélt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.11. 23:57
(Fotó: Dömötör Csaba)
A Magyarország–Hollandia (1–1) NL-meccs utáni sajtótájékoztatón a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi gratulált csapatának és azt is elárulta, kit látna szívesen egyszer utódjaként a válogatott élén.

 

„Kicsit keserű a szám íze, mert egy olyan helyzetből kaptuk a gólt, egy rögzített játékhelyzetből, amit direkt el akartunk kerülni. Mindenesetre gratulálnom kell a srácoknak. Én nem szeretek ennyire mélyen védekezni, de az ilyen ellenfelek ellen nem tehetünk mást. A németek ellen egy óra után elfogytunk. Most viszont nem. Ez a hozzáállás kell a párharcokban, ütközésekben a sokkal esélyesebb ellenfelekkel szemben is – kezdte értékelését Marco Rossi, aki saját magáról is beszélt. – Én az a típus vagyok, aki a saját útját járja, próbálom átadni az elképzeléseimet, anélkül, hogy diktátorrá válnék. Van, hogy ez nem sikerül, máskor igen, és a szerencse is mellénk áll. Igyekszem olyan játékosokat meghívni, akiknek megvannak azok a karakterjegyeik, amikre nekem szükségem van.”

Ezután a folytatásról és a Nemzetek Ligája fontosságáról is beszélt a szakember.

Megpróbálunk nyerni Bosznia ellen is, de legalább egy döntetlent el kell érnünk, hogy legyen esélyünk bennmaradni az A-ligában. Ez egy nagyon fontos sorozat számunkra, aki szerint a Nemzetek Ligájának nincs értelme, az egy idióta, és csak beszél a futballról, de nem ért hozzá.”

Ezután néhány játékos behívását egyesével indokolta.

Vannak, akik szerint azért hívok meg egy játékost, mert szerelmes vagyok belé, de nem. Azért küldök meghívót egy játékosnak, mert megérdemli, úgymint Fiola Attila. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszajöhet erre a szintre. Ezért járok az NB I-es meccsekre, hogy lássam a játékosokat. Szoboszlai Dominik miatt nem utazok el Liverpoolba megnézni a Manchester City ellen, hogy meghívjam-e vagy sem, mert annak nem lenne semmi értelme. Botka Endre csak egy találkozót játszott az utóbbi időben, de amikor Dárdai Márton kivált, Endre tökéletesen megállta a helyét a védelemben. Nikitscher Tamást is azért hívtam meg, mert láttam a mérkőzéseken, megtetszett a játéka és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.”

Dárdai Márton kapcsán elmondta a kapitány, hogy izomprobléma miatt kellett lecserélni, az orvosok döntenek majd róla, hogy futballozhat-e a következő meccsen.

Ezután Szalai Ádámról kérdeztük a szakembert.

Szalai Ádám, abban a pozícióban, amit felajánlottunk neki, nagyon proaktív, most közbülső állapotban van a játékos-pályafutása és az edzőség között. Az ő hangjukon tud beszélni, és kívánom neki, hogy egyszer majd ő legyen a válogatott szövetségi kapitánya, ha egyszer edzőnek áll, mert minden adottsága megvan ehhez, elsősorban a karizmája, egyénisége miatt.”

NEMZETEK LIGÁJA 
A-LIGA, 3. FORDULÓ
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 1–1 (1–0) 
Budapest, Puskás Aréna, 55 300 néző. V: Fähndrich (svájci) 
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera D., 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)
Kiállítva: Van Dijk (80.)

   
AZ ÁLLÁS       
1. Németország3219–3+67
2. Hollandia3128–5+35
3. MAGYARORSZÁG3211–6–52
4. Bosznia-Hercegovina3123–7–41

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik