Győzelemmel kezdett a női futsalválogatottunk a vb-selejtezőn

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 22:13
Fülöp Diána (6) köszönti a kétgólos Krascsenicset (Fotó: mlsz.hu)
A sportág első női világbajnokságának selejtezőtornáján Szarajevóban nehezen kiharcolt győzelemmel kezdett a magyar válogatott Norvégia ellen.

Nem indult jól a magyar válogatott számára a négycsapatos selejtezőtorna első meccse, a norvégok ugyanis már az első negyedóra végén két góllal vezettek, de a Frank Tamás vezette magyar válogatott Tagyi Vivienn góljával még a szünet előtt szépített. A lélektanilag jókor jött gól után a mieink megőrizték lendületüket a folytatásra, és Krascsenics Csilla két góljával megfordították a mérkőzés állását, s az előnyt már meg is tartották a végéig.

A magyar válogatott a folytatásban csütörtökön a fehéroroszokkal, szombaton a házigazda bosnyákokkal játszik, a selejtezőcsoport első helyezettje folytathatja szereplését a rájátszásban, ahol a további öt minitorna győztese, valamint a két kiemelt, Portugália és Spanyolország vesz majd részt. Ezt a nyolcast két négyes csoportba osztják, ezek első két helyezettje lehet ott a Fülöp-szigeteken a jövő novemberében sorra kerülő első női futsal-vb-n.

Az első női vb-n 16 nemzet vesz részt, mindegyik selejtezőzónából érkeznek csapatok. Eddig a házigazda Fülöp-szigetek mellett Új-Zéland szereplése biztos.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik