Ádám Martin: Komolyan vesszük a Nemzetek Ligáját, nincs helye a kísérletezgetésnek

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 16:23
Bolla Bendegúz és Ádám Martin elmondta, a magyar válogatott komolyan veszi az NL-meccseket (Fotó: Koncz Márton)
Szombaton idegenben, a németek ellen kezdi meg a szereplését a Nemzetek Ligájában a magyar labdarúgó-válogatott. Szerdán Ádám Martint és Bolla Bendegúzt kérdezhették az újságírók Telkiben.

Először arról beszéltek, hogy mindkettejüknek bejött a klubváltás, bár Bolla Bendegúznak nyilván nem volt tervben, hogy a Rapid Wien második bajnokiján piros lapot kap. Ádám Martinnak eddig minden úgy alakul a görög Aszterasz Tripolisznál, ahogy eltervezte, az eddig eltelt három fordulóban megkapta a kellő játéklehetőséget. 

A Nemzeti Sport arról kérdezte Bolla Bendegúzt, számít-e arra, hogy a Nemzetek Ligájában ő kap majd több lehetőséget a posztján, hiszen még csak 24 éves, míg a riválisai, Loic Nego és Botka Endre harmincon felül vannak. 

„Nem gondolkoztam ezen. Az edzéseken kell megharcolni a lehetőségért, hogy a kezdőcsapatban kapjak helyet, ezen vagyok most is.”

A Nemzetek Ligája-mérkőzésekkel kapcsolatban Ádám Martin úgy fogalmazott, minden találkozó fontos, ezekre sem készül a válogatott másképp, mint egy vb-selejtezőre. 

„Komolyan vesszük, nem hisszük, hogy a kísérletezésnek itt helye van. Várjuk, hogy kezdődjön.”

Bolla hozzátette, ezek a meccsek remek lehetőséget adnak arra, hogy pontosítsák, finomítsák a játékukat, s az Eb-n elkövetett hibákat kijavítsák. Illetve arra is alkalmasak, hogy a tavaszi vb-selejtezőkre jól felkészüljenek.

A szombati, németek elleni meccsel kapcsolatban az a véleményük, hogy nem lehet kiindulni a korábbi eredményekből, sem az NL-ben, sem az Európa-bajnokságon születettekből. Nem lesz könnyű mérkőzés, de megpróbálják a legtöbbet kihozni belőle – és ez igaz a hazai, bosnyákok elleni összecsapásra is. 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Gergényi Bence (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Vas Gábor (Paksi FC), Yaakobishvili Antal (Girona – Spanyolország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország), 
TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 3. CSOPORT
A magyar válogatott programja
Szeptember 7.
20.45: Németország−MAGYARORSZÁG
Szeptember 10.
20.45: MAGYARORSZÁG−Bosznia-Hercegovina
Október 11.
20.45: MAGYARORSZÁG−Hollandia
Október 14.
20.45: Bosznia-Hercegovina−MAGYARORSZÁG
November 16.
20.45: Hollandia−MAGYARORSZÁG
November 19.
20.45: MAGYARORSZÁG−Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik