John O'Shea: Az ilyen győzelmek létfontosságúak, ha ki szeretnénk jutni nagy tornákra

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 07:15
John O'Shea ideiglenes szövetségi kapitányként vezette győzelemre Írországot (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett Írország otthonában. A hazaiak ideiglenes szövetségi kapitánya, John O'Shea szerint ebből a győzelemből erőt meríthetnek, továbbá beszélt a Liverpool kapusáról is.

Írország a magyarok elleni meccs előtti 11 mérkőzés során csak kétszer nyert, mindkét alkalommal Gibraltár ellen. „Ez a mérkőzés azt bizonyítja, hogy visszatértünk a győztes útra, egy olyan csapat ellen, amely hosszú veretlen sorozattal jött. Az ilyen győzelmek létfontosságúak, ha ki szeretnénk jutni nagy tornákra. Szeretnénk meccseket nyerni, legfőképp hazai pályán” – nyilatkozta a mérkőzést követően John O'Shea, az ír válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya.

„Van mit javítani, de a lényeg számomra az volt, hogy különböző szakaszokban promlémát tudtunk okozni a magyaroknak, egy kis odafigyeléssel még jobbak lehettünk volna – értékelt O'Shea, majd hozzátette: – A teljesítményt nézve jobbak voltunk Belgium és Svájc ellen, de akkor nem kaptuk meg, amit megérdemeltünk. Most megmutattuk, hogy tudunk alkalmazkodni és éhesek voltunk.”

„Kellehernek nem volt túl sok dolga. Lehet, hogy vitatkozna ezzel, de csak egy nagy védése volt. Hihetetlen érzés, amikor az ember menedzserként megnyer egy meccset a hazájának, azok után, hogy a pályafutásom során annyi emléket szereztem Írországgal. Nekem, mint Waterfordban született fiatal srácnak, ez hihetetlen érzés” idézi az Irish Independent az ideiglenes vezetőedzőt.

Az írek 11-én Portugáliában lépnek pályára.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Írország–Magyarország 2–1 (1–1)
Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző. Vezette: Godinho (portugál)
ÍRORSZÁG: Kelleher – Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), D. O'Shea – Doherty (J. O'Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O'Dowda, 62.) – Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 72.), Szmodics. Ideiglenes szövetségi kapitány: John O'Shea
MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Lang (Balogh Botond, 73.), W. Orbán, Dárdai M. – Nego (Botka, a szünetben), Nagy Á., Schäfer (Styles, 70.), Kerkez (Nagy Zs., 70.) – Sallai R., Szoboszlai D. – Varga B. (Kleinheisler, 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Idah (36.), Parrott (90+2.), ill. Lang (40.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EB-FELKÉSZÜLÉS
Június 4., kedd
Írország–Magyarország 2–1
Június 8., szombat
18.00, Debrecen: Magyarország–Izrael (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
AZ A-CSOPORT MENETRENDJE
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik