Sportrádió: A magyar válogatott most jobb a németnél – Réthy Béla

Vágólapra másolva!
2023.12.10. 10:47
null
Réthy Béla szerint a magyar–német meccs dönt az Eb-n a csoportelsőségről (Fotó: Földi Imre)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Balogh Balázs beszélgetett telefonon Réthy Bélával, a német közszolgálati televízió korábbi sportriporterével, annak apropóján, hogy szombaton a Bayern München 5–1-re kikapott az Eintracht Frankfurt vendégeként, s természetesen a Németországban légióskodó válogatott játékosaink, valamint a nyári Európa-bajnokság is szóba került.

„Hihetetlen meccs volt, a Bayern öt-egyre kapott ki a Frankfurttól, amely borzalmas rossz formában volt az elmúlt időben, kiesett a Német Kupából egy harmadosztályú csapattal szemben. Még egy döntetlen is csodának számított a Frankfurtnál az elmúlt hetekben, erre most ez az öt-egy, egy hihetetlen eredmény. Néhány évvel ezelőtt egyébként éppen egy ilyen öt-egyes vereség után rúgták ki Niko Kovac edzőt és jött a helyére Hansi Flick” – mondta Réthy Béla, aki szerint a mostani vereség ellenére csak a Bayer Leverkusen lehet a Bayern kihívója a bajnoki címért folyó versenyfutásban.

A ZDF tavaly nyugdíjba vonult sportriportere kitért a Bundesligában szereplő magyar légiósokra is.

„Az Unionnál négy évig egy mese ment, egy csoda volt, ami velük történt, amikor a másodosztályból indulva a Bajnokok Ligájáig jutottak. Most új edző van a csapatnál, mert bár Urs Fischer szenzációs munkát végzett az elmúlt években, de van, amikor kiég mindenki, elfárad. Ideje volt leváltani, és a csapat most a vonal fölött van. Nem hiszem, hogy kiesési gondjai lennének, de az első tíz nem lesz meg neki. A Lipcsében Gulácsi Péter helyzete nem könnyű, Janis Blaswich bekerült a német válogatott keretébe, nem lesz egyszerű kiszorítani, de szerintem Gulácsi nem marad sokáig a cserekapus szerepében” – vélekedett Réthy, aki szóba hozta Marco Rossi minapi berlini látogatását is, amelynek során tárgyalt Dárdai Mártonnal, hogy meggyőzze a játékost, hogy a magyar felnőttválogatottban szerepeljen.

„Rossi a helyszínen nézte meg a Hertha Elversbeg ellen öt-egyre megnyert bajnokiját, amelyet Márton végigjátszott. Dárdai alapembere csapatának, egy jó, ballábas középső védő, ilyenből azért nincs túl sok. Viszont a Hertha másodosztályú, innen a német válogatottba nincs esélye bekerülni az Eb-re. Ha én lennék az ő helyében, akkor a magyar válogatottat választanám és játszanék a németek ellen. A különféle német utánpótlás-válogatottakban huszonöt alkalommal játszott, de a felnőttválogatott keretébe nem tud bekerülni a másodosztályból” – mondta Réthy, s értékelte az Eb-csoportot is.

„Érdekes a négyes. A német válogatott most különösen rossz passzban van. Az egyetlen meccs, amelyen biztosan esélyes a mostani tudásunk szerint, az a skótok elleni első összecsapás. A másik két ellenfél most legalább egyenrangú. Sőt, a magyarok jobbak, nagyon jól játszottak a selejtezőben, és a svájciak is tele vannak Bundesliga-játékossal, ők is legalább annyira jók. A csoportgyőzelemről a stuttgarti magyar–német meccs dönt” – fogalmazott Réthy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik