Labdarúgás: „Románia azt kockáztatja, hogy értékes játékost veszít Magyarországgal szemben”

Vágólapra másolva!
2023.06.26. 15:14
null
Nem tudni, Marius Corbut miért hagyták ki a középpályáshiánnyal küzdő korosztályos román válogatottból (Fotó: Árvai Károly)
A román Orange Sport az U21-es válogatott Eb-kudarca után felveti Emil Sandoi szövetségi edző felelősségét, amiért kihagyta a keretből a Puskás Akadémia román-magyar kettős állampolgárságú játékosát, Marius Corbut. 

„Románia azt kockáztatja, hogy értékes játékost veszít Magyarországgal szemben” – írja főcímében az orangesport.ro, annak kapcsán, hogy a Puskás Akadémia román U-válogatott játékosa, Marius Dumitru Corbu nem került be az U21-es Eb-n társházigazda román korosztályos válogatott keretébe.

A román sporttelevízió azok után pendítette meg a Corbu esetleges magyar válogatottbeli szereplésével kapcsolatos szálakat is, hogy a román korosztályos labdarúgó-válogatott társrendezőként már a csoportkörben elbúcsúzott az U21-es Európa-bajnokságtól.

A spanyol, illetve az ukrán csapattól is vereséget szenvedő csapat szövetségi edzője, Emil Sandoi arra panaszkodott, hogy nem voltak emberei a középpályán, így a támadó középpályás poszton kénytelen volt improvizálni – mindezt úgy, hogy a kontinenstornán résztvevő keretből kihagyott Corbu ezen a poszton szerepel.

„Gondjaink vannak a középpályán. Három játékossal játszottunk középen, de improvizálnunk ellett, mert Alexi Pitu Franciaországban nem középen játszik, Alexandru Isfan pedig még sosem játszott ezen a poszton" – magyarázkodott Emil Sandoi az ukránok elleni vereség után.

A korábban a román felnőttválogatott keretébe is meghívott, de lehetőséget végül nem kapó Corbu korábban nyilatkozott arról, őt is meglepte az U21-es válogatott kapitányának döntése, hogy kimaradt az Eb-keretből.

„Fogalmam sincs, számomra is egy nagyon fura dolog, nem is tudom mit mondjak. Nem keresett meg senki, csak annyit üzentek, hogy a nevem nincs rajta listán” – nyilatkozta még május végén a Székelyhonnak Corbu, aki alapembere volt a labdarúgó NB I-ben a negyedik helyen végző Puskás Akadémiának, 30 NB I-es bajnokin hat gólt szerzett.

Az Orange Sport szerint a váratlan és érthetetlen mellőzés miatt van esély arra, hogy a 21 éves, magyar-román kettős állampolgárságú, csángó labdarúgó magyar színekben szerepeljen – feltéve, hogy további két és fél évig magyar klubcsapatokban fog szerepelni, mert a szabályok értelmében ő csak úgy válthat országot (mert nincs olyan szülője, illetve nagyszülője, aki Magyarország területén született volna), ha öt évig megszakítás nélkül Magyarországon él, ennek az időnek a fele telt el.

Mint ismert, Corbu tavaly szeptemberben elfogadta a román nemzeti együttest irányító Edward Iordanescu szövetségi kapitány meghívóját, de nem lépett pályára keleti szomszédunk csapatában, így elméleti síkon lehet szó a váltásról, de a dolgok jelenlegi állása szerint az erről szóló hírek nem többek puszta spekulációnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik