Sportrádió: Örülök még most is, ha megismernek az utcán – Garaba Imre

Vágólapra másolva!
2022.03.16. 21:39
null
Garaba Imre 2018-ban (Fotó: Földi Imre)
Garaba Imre volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának egyik szerdai vendége. A korábbi kiváló labdarúgó 82 alkalommal játszott a magyar válogatottban, s többek közt az 1986-os Magyarország–Brazília meccsen is a kezdőcsapatban kapott helyet. 

Örülök még most is, ha valaki esetleg megismer az utcán. jó néhányszor van rá még példa” – mondta a beszélgetés elején a 82-szeres válogatott Garaba Imre, aki ezt követően a családjáról kezdett el mesélni.

A négyszeres magyar bajnok, egy alkalommal az év labdarúgójának is megválasztott korábbi klasszis családjáról is mesélt Szujó Zoltánnak. Garaba elmesélte, hogy négy unokája közül mind a négy sportol – egyikük a Ferencvárosban kézilabdázik, egyikük a Honvéd labdarúgója, ketten a Mészöly Focisuliba járnak.

Az egyik fő téma természetesen az éppen ma 36 esztendeje lejátszott, 3–0-ra megnyert Magyarország–Brazília mérkőzés volt, ahol Garaba is a kezdőcsapatban kapott helyet. Sokak szerint a brazil együttes tartalékossága miatt győzött akkor a válogatott, a korábbi védő erre is reagált.

Amikor én odakerültem a Honvédhoz, akkor nagyon sokszor elhangzott az a mondat, hogyha felmegyünk a pályára a Honvéd címerével a mezünkön, akkor azt képviseljük. Ez fokozottan igaz a magyar mezre is, és ha ránk igaz, akkor a brazilokra is. Ha elhangzik a himnusz, illik komolyan venni azt a mérkőzést…” – mondta.

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJA MEG!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik