Válogatott: „Ezért tartunk itt, hogy hajrá, spanyolok”

Vágólapra másolva!
2015.10.12. 12:31
A kötelezőt hoztuk, bravúrok nem voltak, csak bravúrocskák minden idők leggyengébb Eb-selejtezőcsoportjában – véli Kű Lajos, aki a legutóbbi magyar Eb-szerepléskor (1972) labdarúgó-válogatottunk egyetlen gólját szerezte. Az Eb-4. futballista a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, szerinte a minimumot hoztuk, ami ezúttal elég lesz a kijutáshoz.

„A lényege ennek az Eb-selejtezősorozatnak, hogy hoztuk a kötelezőket az északi válogatottak ellen. Bravúrokra lett volna szükség az első két hely megszerzéséhez, ilyesmi sajnos nem sikerült, legfeljebb bravúrocskák – bukaresti egyenlítés, finnországi siker –, ezért tartunk itt, hogy „hajrá, spanyolok!”. Ez minden idők leggyengébb selejtezőcsoportja volt, amelyben a minimumot hoztuk, ami ezúttal akár még elég is lehet az Eb-kijutáshoz” – véli Kű Lajos.„hajrá, spanyolok!”. Ez minden idők leggyengébb selejtezőcsoportja volt, amelyben a minimumot hoztuk, ami ezúttal akár még elég is lehet az Eb-kijutáshoz” – véli Kű Lajos.

Saját Eb-élményeit felidézve a korábbi labdarúgó hozzátette: „Mi annak idején az 1972-es Eb-szereplésünk előtt a franciákkal, bolgárokkal, norvégokkal selejteztünk először. A közvélemény semmibe vette ezeket az ellenfeleket, utána jött a ki-ki meccs Románia ellen ahhoz, hogy kijussunk az Eb négyes döntőjére Belgiumba, ami alapelvárás volt. Az ottani negyedik helyezés után pedig a kertek alatt kullogtunk haza a kudarc miatt, hogy a szovjetek ellen egy megpattanó lövés, vagyis egy öngól és egy kihagyott tizenegyes miatt nem kerültünk a fináléba.”

„A görögök ellen nem volt védekezésünk, de pozitívum volt ezúttal a csatárjáték, különösen Németh Krisztián sokoldalú játéka tetszett – tért át a Görögország elleni vasárnapi vereségre (3–4) Kű Lajos. – Védekezésben sajnos nem láttuk azt, amit Dárdai Pál megszilárdított hátul, amikor megtanította, hogy a munkaidő végéig dolgozni kell, vagyis kilencven percig elkerülni a gólt, és a végén is megpróbálni szerezni egyet. Hogy mi legyen a német szövetségi kapitánnyal? Ezzel várjuk meg a zárást és az esetleges pótselejtezőket.”

A korábbi Fradi-játékos a kijutást illetően optimista, szerinte a magyar válogatottban megvannak azok a képességek, hogy – ha esetleg nem csípné meg a legjobb harmadik helyezettnek járó kvótát – sikeresen vegye az esetleges pótselejtezőt.

Kű Lajos a Románia elleni 1972-es Eb-selejtezőkön mutatkozott be a válogatottban, a négyes döntő mindkét mérkőzését végigjátszotta, ám kegyvesztett lett, és válogatottbeli pályafutása (8 mérkőzés/1 gól) még abban az évben lezárult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik