U21-es válogatott: soványka győzelem Málta ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 19:32
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Málta hasonló korú gárdáját. Sokáig úgy tűnt, a találkozó gól nélküli döntetlennel végződik, ám a 94. percben Vernes Richárd szabadrúgásból kapuba talált a Bozsik-stadionban rendezett összecsapáson.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a magyar válogatott rögtön a kezdő sípszó után magához ragadta az irányítást, az első percekben elvégezhetett három szögletet, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A máltaiak taktikája a biztos védekezésre, és az abból indított kontrákra épült, de – miközben a védekezésük stabil volt – a támadójátékuk nem volt veszélyes, Jova Leventének az első félidőben nem kellett védenie. Az más kérdés, hogy magyar részről sem volt sok kapura tartó lövés a szünetig, a távoli próbálkozásaink nem voltak elég pontosak, legközelebb a 43. percben jártunk a vezetés megszerzéséhez, amikor Bese Barnabás lefordult védőjéről, de 17 méterről leadott lövése után a labda a bal kapufa belső feléről kifelé pattant.

A szünetben Róth Antal három helyen frissített, Kleinheisler László, Farkas Norbert és Vernes Richárd érkezett Adorján Krisztián, Ugrai Roland és Baráth Roland helyére. A cserék után élénkebbé vált a támadójátékunk, röviddel a második félidő kezdete után a máltaiak kétszer is a gólvonalról szabadítottak fel, de a vezető találat nem született meg. Úgy tűnt, nem sikerül megszerezni a győztes gólt, ám a 94. percben szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a máltai kaputól, Vernes Richárd pedig tökéletesen célzott, a sorfal mellett a bal alsó sarokba csavarva (1–0)! A középkezdésre már nem maradt idő, válogatottunk a meccs képe alapján megérdemelt győzelmet aratott.

„A máltaiak végig tömörülve védekeztek, mi pedig az első félidőben nem használtuk ki a szélek nyújtotta lehetőségeket. Az idő előrehaladtával kissé görcsössé vált a játékunk, és éppen azokból az egyéni villanásokból volt kevesebb, amelyek a lefújás előtti pillanatokban a gólunkat eredményezték. Örülök, hogy végül, ha nem is könnyedén, de le tudtuk győzni a szervezetten védekező máltaiakat" – mondta az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi kapitány.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország U21–Málta U21 1–0 (0–0)
Magyarország: Jova – Baráth (Farkas N., 46.), Kelemen, Poór, Szolnoki – Windecker, Vécsei (Szakály A., 81.), Adorján (Kleinheisler, 46.) – Ugrai (Vernes, 46.), Radó, Bese (Gyurján, 71.)
Gólszerző:
Vernes (94.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik