Egervári: A most bekerülők átírhatják az erősorrendet

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 16:43
null
Egervári Sándor a Telkiben tartott sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire (Fotó: NS-archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség díjátadó gálája után a válogatott tagjai sajtófélóra keretében válaszoltak az újságírók kérdéseire Telkiben. A keretbe visszatérő Juhász Rolandnak nem lenne ellenére, ha maradhatna a Videotonban, míg az újonc Lovrencsics Gergő meglepődött, amikor felvetődött a neve a nemzeti csapatnál. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a kuvaitiak sok gyors, jól cselező játékossal rendelkeznek, így oda kell rájuk figyelni. A keretben egyedül Pintér Ádám bajlódik sérüléssel.

A válogatottba visszatérő Juhász Roland szerint visszajött az önbizalma a fehérvári időszak alatt, és nem lenne ellenére a folytatás a Videotonnál.

„Örülök a meghívónak. Sokkal jobb állapotban vagyok, mint novemberben, amikor hosszú ideig nem játszhattam. Magamon is érzem a változást, remélem, ez a pályán is látszódni fog. A legfontosabb, hogy önbizalmam visszajött, ami nagyon fontos egy játékosnak. José Gomes is éreztette velem, hogy számít rám, és bár sokan féltettek a hazaszerződésről, de jó döntést hoztam, hiszen kiváló közegbe kerültem" – mondta a Telkiben rendezett sajtófélórán Juhász Roland, aki beszélt a folytatásról is.

„Szóba jöhet, hogy itthon folytatom, és én magam is azon vagyok, hogy ha lehet, továbbra is a Videotonnál játszhassak. Eddig is tudtam, hogy nincs nagy esélyem az Anderlechtnél, de én sem mennék vissza szívesen."

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK
Böde Dániel: – Egy csatártól mindig a gólt várják, de én is erre törekszem. Örülök, ha a kapitány bízik bennem, próbálom is meghálálni. Még van két évem a Ferencvárosnál, nem gondolkodom pillanatnyilag a külföldre igazolásban.
Bogdán Ádám: – Nincs harc a kapusposztért, inkább egy egészséges rivalizálásnak nevezném. Egyáltalán nem ismerem még a kuvaiti ellenfelet, de maximális figyelemmel kell pályára lépnünk.
Dzsudzsák Balázs: – Némi információval már gazdagodtunk Kuvaitról, de a saját játékunkat szeretnénk rájuk erőltetni. Nagy búcsúzkodás nem volt a részemről Oroszországban, a furcsa eltiltásom miatt hamarabb elengedtek, csak az utolsó meccsre mentem vissza. Mivel lemaradtunk az Európa-ligáról, mindenkinek rossz szájíze volt. Válogatott miatt lesz plusz egy hét pihenőm, egyelőre az a biztos, hogy utána csatlakozom a Dinamóhoz. Tehát most úgy készülök, hogy visszamegyek.
Koman Vladimir: – Az utánpótlás válogatottal is sokat játszottunk Győrben, pozitívek az emlékek. Szeretem a vidéki meccseket, így olyanok is láthatnak minket, akik nem tudnának feljönni a fővárosba. Nekünk még minden meccsre készülnünk kell, jól cselező, szervezett csapat lesz az ellenfelünk, ugyanakkor a nagy hibák is benne vannak a játékukban. Mindegy, hogy mennyire fekszik nekünk Kuvait, nem szabad félvállról venni, mert abból lehetnek a legnagyobb meglepetések.

Az NB I színvonalával kapcsolatban Juhász pozitív változást tapasztalt: „A nyolc évvel korábbival összehasonlítva, a mostani légiósok jobb minőséget képviselnek. Ugyanakkor hiányérzetem is van, mert sok külföldi játékos a fiatalok elől veszi el a lehetőséget, pedig nekik kellene előtérbe kerülniük. Összességében úgy látom, hogy valóban lépett előre az NB I, és jövőre újabb lépést lehet tenni. A Fradi, a Debrecen, a Győr és a Videoton mind nagy harcban lehet egymással, ez pedig a magyar foci jövőjét szolgálja."

Lovrencsics Gergő Lech Poznanban nyújtott teljesítményével kiérdemelte a válogatott meghívót Egervári Sándortól.

„Meglepődtem, amikor felmerült a nevem a válogatottnál, de akkor arra koncentráltam, hogy a Poznanban úgy teljesítsek, hogy meghosszabbodjon a kölcsönszerződésem. Öt-tíz percnek is örülni fogok Kuvait ellen, meg akarom mutatni magam, hogy bennmaradjak a keretben. A két szélén érzem jól magam, most talán a jobb oldalon van nagyobb lehetőségem a csapatba kerülésre" – nyilatkozta Lovrencsics, aki a jövőjére is kitért..

„A Lech kinyilvánította, hogy szeretne megtartani, bízom, hogy végül meg tud egyezni a két klub is. Remélem, hogy maradhatok Poznanban. A lengyel egy brusztolós liga, sok a párharc, de a magyarral összevetve több a szurkoló, 25-30 ezer az átlagnézőszám nálunk is. Ha összegezni akarnám, ők harcolnak, a magyarok futballoznak! Fizikálisan léptem előre a kinti időszakban, kellett idő, amíg fel tudtam venni a ritmust, a téli felkészüléssel a hátam mögött ez már könnyebben ment."



Juhász Roland (középen) sikeresnek tartja az elmúlt fél évet (Fotó: Veres Viktor)
Juhász Roland (középen) sikeresnek tartja az elmúlt fél évet (Fotó: Veres Viktor)

Korcsmár Zsolt Németországba szerződésével kapcsolatban elmondta, úgy érezte, eljött a megfelelő idő a pályafutásában, hogy meglépje a következő lépcsőfokot:

„A válogatott meccs után lesz egy hét szünetem, utána megyek vissza Norvégiába, ahol ha az edzőm is úgy gondolja, lesz még három meccsem, majd július 15-én csatlakozom a Fürthöz. Számomra az volt a fontos a váltásnál, hogy komolyabb szinten játszhassak, Németország pedig régi vágyam volt, remélhetőleg egy-két jó szezonnal lehetőségem lesz a Bundesligába is bekerülni. Úgy érzem, az én stílusomhoz ez illik legjobban. Norvégiában a fizikai párharcok dominálnak, arra jó volt ez az időszak, hogy ezt megtanuljam, most azonban jöhet a következő lépcsőfok!"

Varga József a németországi fél év után az utóbbi napokban már a DVSC edzéseit látogatta, és bár van iránta érdeklődés, akkor sem lenne csalódott, ha maradna itthon.

„Lassan két hete itthon vagyok, és a DVSC edzéseit látogattam. Élő szerződéssel rendelkezem, de van irántam érdeklődés, az elkövetkező pár hétben eldől a sorsom. Örülök, hogy kipróbálhattam magam külföldön, bár egy felemás időszak volt. Akkor sem leszek csalódott, ha itthon kell folytatnom."

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a kuvaitiak sok gyors, jól cselező játékossal rendelkeznek, így oda kell rájuk figyelni. A keretben egyedül Pintér Ádám bajlódik sérüléssel.

„Pintér Ádám csúnya rúgást kapott a bordájára, éppen orvosi vizsgálaton van, a többiek egészségesen érkeztek" – kezdte a kapitány, majd kitért a Kuvait elleni meccsre.

„Elvárható, hogy bárki ellen a legjobbakkal álljunk ki, ilyen optimális eset ritkán fordul elő, mint ahogy most is több sérültünk van. A posztjukra belépők versenyhelyzetet teremthetnek, és átírhatják az erősorrendet. Ismerve az arab térség futballkultúráját, a kuvaitiaknál sok gyors és képzett futballista van, veszélyes játékosokat tudnak felvonultatni. Zártan, összehangoltan kell védekeznünk ellenük, de megvannak a gyengéik is, ezeket szeretnénk kihasználni. A játékosaim szerencsére a meccset várják és nem a szabadságot! Szalai Ádám sérülése után Böde Dánielnek jó esélye van a kezdőcsapatba kerülésre, de felkészülési meccsről lévén szó, többen is szerepet kaphatnak, az elsődleges azonban a győzelem megszerzése. Egy évvel ezelőtt, a csehek és az írek ellen remek teljesítményt nyújtottak a játékosok, hasonlóra számítok a csütörtöki mérkőzésen is " – nyilatkozta Egervári Sándor.

A magyar válogatott csütörtökön 20.30 órakor találkozik Kuvaittal Győrben felkészülési mérkőzésen. Ezt követően augusztusban Csehország lesz az ellenfél, majd következik szeptember 6-án a Románia elleni vb-selejtező.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Guzmics Richárd (Haladás), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Gyömbér Gábor (FTC), Kanta József (MTK Budapest), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók:
Böde Dániel (FTC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Roda)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
2013
2013. február 6.
Magyarország–Fehéroroszország (Belek)
felkészülési
1–1
2013. március 22. Magyarország–Románia (zárt kapuk mögött)
vb-selejtező 2–2
2013. március 26. Törökország–Magyarország vb-selejtező 1–1
2013. június 6.
Magyarország–Kuvait
felkészülési
2013. augusztus 14.
Magyarország–Csehország
felkészülési
2013. szeptember 6. Románia–Magyarország vb-selejtező
2013. szeptember 10. Magyarország–Észtország vb-selejtező
2013. október 11. Hollandia–Magyarország vb-selejtező
2013. október 15. Magyarország–Andorra vb-selejtező
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik