Koman: A győzelmet sehol sem kell megmagyarázni

Vágólapra másolva!
2012.06.04. 09:35
null
Koman sérülés miatt nem játszhatott a csehek ellen, az írek ellen viszont kezdő lesz (Fotó: Németh Ferenc)
A Csehország ellen aratott prágai győzelmet (2–1) követően hétfőn Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára az Egervári Sándor szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott, amelynek ellenfele ismét egy Eb-résztvevő, jelen esetben Írország lesz. Koman Vladimir kisebb bokasérülés miatt csak elutazott a cseh fővárosba, de játékáról szó sem lehetett. Ma viszont a középpályás kezdőként léphet pályára.

 

KOMAN ÉS GYURCSÓ IS A KEZDŐCSAPATBAN

Nemcsak Koman Vladimir, hanem a Prágában győztes gólt szerző Gyurcsó Ádám is bekerült a mieink írek elleni kezdőcsapatába, amely így néz ki:

Bogdán Ádám – Varga József, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Halmosi Péter – Gyurcsó Ádám, Pintér Ádám, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs – Koman Vladimir – Szalai Ádám.

A cserepadon Király Gábor, Debreceni András, Koltai Tamás, Szabics Imre, Németh Krisztián, Kádár Tamás és Vanczák Vilmos foglal helyet.

Koman egészségesen akkor is jó eséllyel pályázik a kezdőcsapatba, ha társai kivétel nélkül hadra foghatók. Egervári Sándor munkáját azonban most nehezíti – a választást persze leegyszerűsíti –, hogy a középpályássorból több rutinos játékos – Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Buzsáky Ákos – sérülés miatt eleve nem állhat a rendelkezésére. De nem volt ez másként pénteken Prágában sem, aztán mégis magyar győzelem lett a vége.

„A kettő egyes sikerünket követően hallottam véleményeket, melyek szerint keveset támadtunk, alig volt nálunk a labda, és hogy a szerencsével sem álltunk hadilábon, de a győzelmet sehol sem kell megmagyarázni – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Koman Vladimir. – A magam részéről annak is örültem, hogy Szakály Péter, Mészáros Norbert és Gyurcsó Ádám győztes meccsen mutatkozhatott be.”

A csehek után az írek következnek, ismét egy olyan ellenfél, amely a nyaralásra készülő mieinkkel ellentétben a héten kezdődő kontinensbajnokságra hangol.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt vár a magyar–ír válogatott mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyszerű, hogy pénteken egy Európa-bajnoki résztvevő otthonában győztünk, de most újabb remek ellenféllel találkozunk, amely szintén a kontinensviadalra készül. Ha azt veszem alapul, hogy a mérkőzés után az írek az Eb-re mennek, mi pedig nyaralni, nem állítom, hogy kötelező ellenük a győzelem. Más kérdés, hogy mindent megteszünk érte, mégiscsak kellemesebb lenne azzal a tudattal kezdeni a vakációt, hogy négy nap alatt két Európa-bajnoki indulónál is jobbak voltunk. Kedvező előjel, hogy Prágában bebizonyosodott, a mi csapatunkon már nem ül a magyar átok, vagyis a mérkőzések végén nem bukunk el. Épp ellenkezőleg, nem először nyertük meg az összecsapást a hajrában. Ez is azt mutatja, mennyire együtt van a társaság.”

Koman elmondta még, hogy várja ugyan az Eb-t, de nem annyira, mintha a magyar csapat is érdekelt volna. Kívülállóként azért kibírja valahogy – mint ahogyan a korábbiakat is kibírta –, de négy év múlva mindenképpen változtatni akar ezen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik