Huszti Szabolcs: Erwin Koeman színre lépése óta merünk futballozni!

Vágólapra másolva!
2008.11.22. 10:20
A válogatottbeli szereplést illetően felettébb sikeres évzárón van túl Huszti Szabolcs. Egyfelől tagja volt az Észak-Írországban 2–0-ra nyerő csapatnak, másfelől olyannyira jól teljesített, hogy a belfasti stadion lelátóján ülő, a Bolton Wanderers képviseletében játékosokat figyelő Alan Harper – ahogy arról már beszámoltunk – azzal tért vissza Angliába: a hannoveri középpályás szerződtetésével jól járna Gary Megson menedzser. A futballista erről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.
Huszti Szabolcs (jobbra) minden meccsen küzd, hajt – itt éppen a dánok ellen
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Huszti Szabolcs (jobbra) minden meccsen küzd, hajt – itt éppen a dánok ellen
Huszti Szabolcs (jobbra) minden meccsen küzd, hajt – itt éppen a dánok ellen
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Huszti Szabolcs (jobbra) minden meccsen küzd, hajt – itt éppen a dánok ellen
– Számolja az Albánia elleni világbajnoki selejtezőig hátralevő napokat?
– Egyelőre csak az jár a fejemben, hogy szombat délután fél négytől az Eintrachttal játszunk – felelte Huszti Szabolcs. – Mindamellett jó lesz újra a válogatottal készülni, főleg úgy, hogy reménykedhetünk abban: ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Szerdán is úgy éreztem, hogy jól teljesítettünk – alighanem azért, mert ez az együttes végre mer futballozni. Isten őrizz, hogy az előző kapitányokat kritizáljam, de amíg korábban inkább a küzdés jellemezte a csapatunkat, Erwin Koeman színre lépése óta beszélhetünk játékról.

– További hozománya a tisztes szereplésnek: a hírek szerint meccsről meccsre nő az ázsiójuk. A transfermarkt internetes oldal szerint hat és fél millió euró az ön ára.
– Hogy mennyit érek, azzal nem nekem, hanem a Hannovernek, illetve az engem esetleg szerződtetni kívánó kluboknak kell foglalkozniuk.

– Tehát a Boltonnak, az Evertonnak, a Portsmouthnak, a Sevillának és a Celticnek.
– Ha úgy reagálnék, hogy nem hallottam az említett egyesületek érdeklődéséről, hazudnék. Egyelőre azonban nem rágódom azon, mit hoz a jövő. Hogy mi lesz a télen vagy a nyáron, az kiderül – a télen vagy a nyáron. Hála az égnek, érdeklődőkből nincs hiány, ám erről érdemben csak akkor tudok beszélni, ha aláírtam valahová. Vagy ha eldőlt, hogy maradok Hannoverben – habár ennek van a legkisebb realitása.

– Igaz, hogy szíve szerint Angliába vagy Spanyolországba költözne?
– Igaz. Manapság a Premier League és a Primera División a két legerősebb bajnokság, az ott játszók a legjobbak közé sorolhatják magukat. Amikor döntök a folytatásról, kizárólag azt nézem majd, hogy szakmailag és anyagilag egyaránt előrelépjek. Egyértelmű: mind Angliában, mind Spanyolországban jelentős konkurenciával kellene megbirkóznom, de ha nem hinnék magamban, ha megfelelne nekem a langyos víz, akkor már a Fradiból sem igazoltam volna Metzbe. Huszonöt éves vagyok, nagy céljaim vannak még a futballban, éppen ezért igyekszem mindent kihozni magamból. Másképp fogalmazva: úgy vélem, megértem a váltásra.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik