A Petr Cechtől tanuló magyar kapus előtt a szurkolók is térdre estek

Vágólapra másolva!
2008.07.19. 07:49
Két meccs, két győzelem, nulla kapott gól. Ennél nagyobb dicséret egy kapusnak nem kellhet. A Liverpool kapusa, Gulácsi Péter az U19-es Eb-sorozatban három neves ellenfél támadóin is kifogott egymás után: eddig utoljára a ciprusiak tudtak betalálni neki, a sorsdöntő elitkörös selejtezőn viszont a portugálok, majd a csehországi tornán pedig a bolgárok és a spanyolok is sikerélmény nélkül maradtak. Csoda-e, hogy leborulnak előtte a szurkolók?
Volt miért köszönetet mondani: Gulácsi Péter eddig kitűnő teljesítményt nyújtott az ifik kontinenstornáján
Fotó: Mirkó István
Volt miért köszönetet mondani: Gulácsi Péter eddig kitűnő teljesítményt nyújtott az ifik kontinenstornáján
Volt miért köszönetet mondani: Gulácsi Péter eddig kitűnő teljesítményt nyújtott az ifik kontinenstornáján
Fotó: Mirkó István
Volt miért köszönetet mondani: Gulácsi Péter eddig kitűnő teljesítményt nyújtott az ifik kontinenstornáján

Az Európa-bajnoki címvédő spanyolok ellen aratott nagyszerű siker után néhány magyar szurkoló egész egyszerűen térdre borult Gulácsi Péter előtt, de már a bolgárok elleni nyitó meccsen is többször szólt a „Gu-lá-csi, Gu-lá-csi!” kórus.

Szavazás

Hányadik helyen végez válogatottunk az U19-es Európa-bajnokságon?

Írja be az itt látható számot!
Sisa Tibor csapatának hálóőre hihetetlen magabiztossággal végzi eddig a feladatát az Eb-n, ráadásul, ha kell, óriási bravúrokat hajt végre. Persze tudja jól, hogy még van mit tanulnia, és erre a legalkalmasabb példakép a csehországi finálé fővédnöke, Petr Cech, akinek minden mozdulatát igyekszik tanulmányozni a Liverpool kapusedzőjével.

„Tudom, hogy rengeteget kell még tanulnom, és szeretnék is fejlődni, mindennap jobb és jobbá akarok válni. Előfordult, hogy Xavi Valero, a kapusedzőnk behívott a szobájába, és megnéztünk egy Chelsea-meccset, de úgy, hogy egy kamera csak Petr Cecht mutatta, akkor is, ha az együttese éppen szögletet rúgott a túloldalon."

„Minden egyes rezdülését analizálta Xavi Valero, láthattuk, Cech hogyan vakarja a fülét, ha bedobás van a felezővonalnál, vagy éppen gimnasztikázik. Ennél alaposabban nem lehet kapust megfigyelni, és az volt a konklúzió: a mérkőzésnek nem akadt egyetlen pillanata sem, amikor Petr Cech csak fél méterrel is arrébb állt volna, mint ahol lennie kellett. Egyszer sem! Mindig ott állt, ahol kellett, ezért is a világ egyik legjobbja” – nyilatkozta Gulácsi a Nemzeti Sportnak.

„Ugyanígy megnéztük a liverpooli Pepe Reinát, és ő sem sokat téveszt. Ilyenkor rengeteg apróságra fény derül, és azokból tanul az ember. Legalábbis látható, hova kellene egyszer majd eljutnom” – tette hozzá.

A Liverpool „tarcsi” kapusa a spanyolok ellen szó szerint sírásba kergette védéseivel az ellenfelet: Ginés Meléndez csapatának 9-ese, az életveszélyes Emilio N’Sue könnyekben tört ki, miután Gulácsi sokadszor is kifogott rajta.

„Éreztem, hogy ennek a srácnak ezen a napon semmi sem sikerülhet. S mintha már előre rázta volna a fejét, hogy úgysem rúgom be, úgysem sikerül… Szegény fiú, sírva is fakadt” – mondta a magyar kapus.

Mit tehetnénk hozzá? Ha a következő ellenfelek támadói is könnyek között hagyják el a gyepet, az nekünk már csak jót jelenthet…

BEST OF GULÁCSI

Bulgária–Magyarország
22' Zehirov óriási helyzetbe került egy védelmi hibát követően, középen szembenézett Gulácsival, megcélozta a jobb sarkot, kapusunk azonban lábbal, hihetetlen bravúrral szögletre rúgta ki a labdát.
33' Georgiev váratlanul, 35 méterről ballal lövésre vállalkozott, a jobb felső sarokba tartó labdát Gulácsi a felső léc segítségével mentette szögletre. A sarokrúgás nem volt veszélyes, szerencsére nem alakult ki bolgár helyzet utána.

Spanyolország–Magyarország
83' Óriási spanyol helyzet! Aquino került tiszta ziccerbe, szemben a kapuval. Közeli lövését Gulácsi hihetetlen bravúrral védte, a kipattanó után visszatett labdát Alba centikkel mellélőtte.
85' Ez nem igaz!!! Aarón cselezett keresztbe a kapu előtt, balról jobbra, középre lőtt labdáját N'Sue az üres kapuba akarta továbbítani uszkve másfél méterről. Nem sikerült: a rosszul eltalált labdára Gulácsi tigrisugrással rávetődött!
87' Gulácsi! Gulácsi! N'Sue lépett ki, az életveszélyes spanyol csatár ziccerét a magyar kapus ismét kifogta. N'Sue a sírással küszködik.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Németország 2 2 0 0 5–1 6
2. Magyarország 2 2 0 0 2–0 6
3. Spanyolország 2 0 0 2 1–3 0
4. Bulgária 2 0 0 2 0–4 0

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Csehország 2 1 1 0 2–0 4
2. Görögország 2 0 2 0 1–1 2
2. Olaszország 2 0 2 0 1–1 2
4. Anglia 2 0 1 1 0–2 1


A 3. FORDULÓ MŰSORA

A-CSOPORT
Magyarország–Németország július 20., 20 óra
Spanyolország–Bulgária július 20., 20 óra

B-CSOPORT
Olaszország–Csehország július 20., 18 óra
Anglia–Görögország július 20., 18 óra


BÖNGÉSSZE ÁT MINI-ADATBANKUNKAT AZ U19-ES EB-RŐL! EREDMÉNYEK, TELJES PROGRAM, ÉRDEKESSÉGEK!

AZ U19-ES VÁLOGATOTTRÓL KÉSZÜLT TELJES ÖSSZEÁLLÍTÁST ELOLVASHATJÁK A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik