Az MLSZ visszavág: Hogy is van ez, kedves Lothar?

Vágólapra másolva!
2007.11.23. 20:24
Lothar Matthäus, a magyar válogatottat 2004-ben és 2005-ben, két éven keresztül irányító szakember éles kritikával illette a Várhidi Péter szövetségi kapitány által irányított együttest, amely csupán a hatodik helyen végzett Európa-bajnoki selejtező-csoportjában. A játékosként aranylabdás, világbajnoki címet szerző német szakember szavaira a Magyar Labdarúgó-szövetség saját honlapján, az mlsz.hu internetes oldalon reagált - lásd keretesünk -, a vitához méltó stílusban...
Vajon miért nem az olaszok legyőzése után nyilatkozott?
M. Németh Péter
Vajon miért nem az olaszok legyőzése után nyilatkozott?
Vajon miért nem az olaszok legyőzése után nyilatkozott?
M. Németh Péter
Vajon miért nem az olaszok legyőzése után nyilatkozott?

Hogy is van ez, kedves Lothar?

Lothar Matthäus, aki játékosként emlékezetesen maradandót, edzőként és a magyar válogatott ex-szövetségi kapitányaként semmit sem alkotott, elérkezettnek látta az időt (vajh’ miért nem az olaszok legyőzése után?), hogy – bár senki nem kérdezte – megkeresse a MTI-t a véleménynyilvánítási lehetőség óhajával. Idézünk néhány, csak rá jellemző részletet a nyilatkozatából:

„…Törvényszerű volt a nemzeti csapat kudarca és az sem véletlen, hogy a magyar-horvát Európa-bajnoki pályázat egyetlen szavazatot sem kapott. A futball nem egy bonyolult dolog. Aki sokat és jól dolgozik, az élvezheti ennek a megérdemelt gyümölcsét, aki csak beszél és nem csinál semmit, az pedig megkapja méltó büntetését.”

A szakember hozzátette: a magyar szövetség (MLSZ) és a kapitány félrevezette a közvéleményt.

„Azt hirdették, hogy új úton jár a csapat, elkezdődött a fiatalítás, közben pedig azok a játékosok kaptak lehetőséget, akiket én fedeztem fel és nálam lettek válogatottak. Fülöp Márton, Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Tőzsér Dániel, Priskin Tamás nálam volt először kerettag, többségük az én irányításom alatt mutatkozott be a nemzeti együttesben. Tehát semmi újítás nem történt a távozásom óta…”

„…Nálam nem fordulhatott volna elő, hogy 3-0-ra kikapunk Moldovában… Mi is szenvedtünk vereséget, játszottunk rosszul, de irányításom alatt egyszer sem alázták meg a magyar válogatottat.”

KOMMENTÁRUNK:

1. Ragaszkodva a szikár tényekhez: amikor L. M. átvette a magyar válogatottat, akkor a FIFA-világranglista 72. helyén álltunk, amikor távozott, a 74. helyezettek voltunk. Ugyanez Várhidi Péter egy éves tevékenységének tükrében: 76. hely, illetve 52. hely.

2. Némi könnyebbséget okoz számunkra, hogy az isteni Lothar csupán öt játékost említ, mint olyanokat, akiket – soroljuk – ő fedezett fel, nála voltak először kerettagok és válogatottak. Nos, ez közel sem akkora bravúr, mint azt ő gondolja, ha hozzátesszük: összesen 84-en jutottak szóhoz a válogatottban az irányításával lejátszott 28 meccsen, tehát csodatévő varázslónak kéne lennie annak, aki nem olyanokból állítaná össze csapatát, akiket… Még egyszer nem soroljuk fel! Vagy újszülöttekre kéne címeres mezt húzni…

3. Megalázás és megalázás között is lehet differencia, de véletlenül sem L. M. javára. Moldova, amikor fájó vereséget mért ránk, a világranglista 61. helyezettje volt… A 65., illetve 67. helyen álló Wales kétszer (ráadásul egyszer itthon!), s az aktuálisan 65. Kína a nagy semmiből előbukkanva nyilatkozó szerint biztosan csak egyszerűen legyőzte legénységét, megalázásról – ugyan már, vele a kispadon… - szó sem lehetett!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik