A kapitány döntött: Gera Zoltán helyett Bori Gábor a keretben

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 15:40
Egy nappal a kerethirdetés után Várhidi Péter változtatni kényszerült a szombati, Montenegró elleni barátságos mérkőzésre, és a jövő szerdai, Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott összetételén. Gera Zoltán, az angol másodosztályban szereplő West Bromwich Albion középpályása belázasodott, helyette Bori Gábor, az MTK játékosa csatlakozik a csapathoz - olvasható az mlsz.hu-n, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos internetes oldalán.
Gera Zoltán nélkül játszik a válogatott Montenegró ás Moldova ellen
Meggyesi Bálint
Gera Zoltán nélkül játszik a válogatott Montenegró ás Moldova ellen
Gera Zoltán nélkül játszik a válogatott Montenegró ás Moldova ellen
Meggyesi Bálint
Gera Zoltán nélkül játszik a válogatott Montenegró ás Moldova ellen

A szakvezető szerdán értesült Gera Zoltán egészségi állapotáról, a támadó lázas beteg, így nem lehet ott a válogatott keret csütörtöki találkozóján, sőt, a Montenegró elleni, szombati, idegenbeli mérkőzésen sem lesz bevethető.

Egyelőre bizonytalan, hogy felépülése hány napot igényel, az is elképzelhető, hogy még jövő szerdán sem lesz hadra fogható. Éppen ezért Várhidi Péter nem kockáztat, úgy döntött, hogy a WBA-játékos helyén Bori Gábornak, az MTK játékosának szavaz bizalmat.

Bori csatlakozásával immáron hét magyar bajnokságban szereplő - köztük öt, a listavezető MTK Budapest csapatát erősítő - futballista van a húszfős keretben. A 23 esztendős játékos eddig egy alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, még Lothar Matthäus irányítása alatt. 2005. december 18-án, az Antigua és Barbuda elleni, 3-0-ra megnyert barátságos találkozón szerepelt.

Gera Zoltán kiválásával a nemzeti együttesnél négyfősre apadt az angliai légió, az élvonalat a watfordi Priskin Tamás, a másodosztályt pedig Fülöp Márton, Vass Ádám és Rajczi Péter képviseli.

Várhidi Péter együttese pénteken utazik Podgoricába, a Montenegró elleni barátságos mérkőzése helyszínére. Ez az összecsapás lesz az önállóvá vált Montenegró első hivatalos labdarúgó-mérkőzése. A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést a Gradski Stadionban rendezik.

Négy nappal később, szerdán 18 órakor a Szusza Ferenc Stadionban fogadja Moldovát a magyar válogatott.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Végh Zoltán (MTK Budapest)
Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Védők:
Csizmadia Csaba (SV Mattersburg)
Szélesi Zoltán (FC Energie Cottbus)
Balogh Béla (MTK Budapest)
Vaskó Tamás (Újpest FC)
Bodor Boldizsár (Roda JC)
Pollák Zoltán (MTK Budapest)
Középpályások:
Tóth Balázs (Kayserispor)
Vass Ádám (Stoke City)
Zsidai László (MTK Budapest)
Tőzsér Dániel (AEK Athén)
Vadócz Krisztián (FC Motherwell)
Huszti Szabolcs (SV Hannover 96)
Hajnal Tamás (1. FC Kaiserslautern)
Bori Gábor (MTK)
Támadók:
Farkas Balázs (Dinamo Kijev)
Tisza Tibor (Újpest FC)
Priskin Tamás (Watford FC)
Rajczi Péter (FC Barnsley)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik