Az első lépés a csoda felé vezető úton

Pajor-Gyulai LászlóPajor-Gyulai László
Vágólapra másolva!
2006.09.01. 19:11
Címkék
Közeleg az első igazi megméretés. Persze Új-Zéland, Anglia és Ausztria sem számított lebecsülendő ellenfélnek, ám Bozsik Péter szövetségi kapitány szombaton este debütál tétmérkőzésen, és ez a Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtező más kategória, mint a barátságos találkozók sorozata.
M. Németh Péter
M. Németh Péter

– Ha már itt vagyunk: jobban szerette volna, ha marad az eredeti helyszín, vagy örül, hogy a Szusza Ferenc Stadionban lesz a meccs?
– Ezen nem gondolkodtam, végül is teljesen mindegy – mondta Bozsik Péter. – A Puskás Ferenc Stadionban több néző fér el, és – az érdeklődést látva – valószínűleg, többen is eljönnének, mint amennyien Újpesten beférnek. Az is igaz viszont, hogy a játékosok a Megyeri utat jobban szeretik, ott telt ház lesz, amely remek hangulatot garantál, szóval mindkét helyszín mellett szólnak érvek. Ám ezzel nem kell foglalkoznunk, ott kell legyőznünk a norvégokat, ahol pályára engednek minket.

– Nem látszik idegesebbnek, mint a korábbi mérkőzések előtt.
– Most még nem is vagyok ideges. Az edzéseken nagyjából elvégeztük, amit terveztem, így nincs is okom arra, hogy nyugtalan legyek. A meccs persze más, az agyam felfogja, milyen sokat vár tőlünk a közvélemény, de az idegeim egyelőre nem reagáltak erre.

– Netán túlzottnak tartja a várakozást?
– Megértem, de nem szabad erre a meccsre ráakasztani a sorsdöntő jelzőt, hiszen ez azt jelentené, hogy kudarc esetén már itt lenne a világvége. Ne hagyjuk el a józan eszünket, nemrég még arról beszélt mindenki, hogy a harmadik hely is bravúrnak számítana, most kár lenne átlendülni a ló túlsó oldalára, és „most vagy soha" felkiáltással beszélni a norvégok elleni meccsről. Ez csak az első mérkőzés, de természetesen mindannyian nagyon szeretnénk csodát tenni, és kifogástalanul rajtolni.

– Csoda lenne, ha legyőznénk Norvégiát?
– Nem, félreértett. A csodát említve a továbbjutásra gondoltam. A felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítményből kiindulva a norvégok legyőzésére igenis van esélyünk, ötvenöt százalékban fogadnék magunkra, beleszámolva a hazai pályát és a közönség hatását is.

– Feltételezem, nem fakadt sírva, amikor megtudta, hogy a Liverpool játékosa, John Arne Riise nem jöhetett Budapestre…
– Nem bizony, hiszen megkockáztatom, a világ egyik legjobb balhátvédje nem játszhat ellenünk. A védekezésen túl roppant hatékonyan támad, veszélyesen lő, képes az ötösig bedobni a labdát, szóval nekem biztosan nem hiányzik majd.

Az interjú teljes szövege a Nemzeti Sport szombati számában olvasható.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik