Matthäus már dicséri Klinsmannt

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2004.12.25. 19:44
Címkék
"Karácsony, a kiengesztelődés ideje - láthatóan még Lothar Matthäus számára is." Ezzel az ironikusnak tetsző mondattal kommentálja a német internetes sajtó a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya Jürgen Klinsmann-nak szánt szinte baráti szavait, amelyet a Bild című bulvárlapban mondott a német nemzeti együttest irányító kollégájáról.
„Egoistának kell lenni, ha áttörést akarsz elérni”
„Egoistának kell lenni, ha áttörést akarsz elérni”
„Egoistának kell lenni, ha áttörést akarsz elérni”
„Egoistának kell lenni, ha áttörést akarsz elérni”
„Egoistának kell lenni, ha áttörést akarsz elérni”
„Egoistának kell lenni, ha áttörést akarsz elérni”
Mint arról korábban többször is írtunk, Matthäus kinevezése óta szinte állandóan bírálta egykori világbajnok csapattársát, akit "gyilkosnak" nevezett, amikor kirúgta az 1987 óta a válogatott mellett kapusedzőként dolgozó Sepp Maiert.

Matthäus hangnemet váltott

"Az eddigiek alapján azt mondhatom: gratulálok Jürgen! Mindent jól csináltál - áradozott a szakember, aki úgy érzi, Klinsmann-nal friss szél áramlott a német labdarúgásba. - Végre valaki kitakarított, változtatott azokon a dolgokon, amelyek az utóbbi évtizedekben változatlanok voltak."

A Bild megkérdezte Matthäustól, mi van a "gyilkos" kifejezéssel, mire a magyar szövetségi kapitány így válaszolt: "Csak azt akartam ezzel mondani, hogy Jürgen mindig a saját útját járja. Talán túlságosan durva kifejezést választottam. Ezzel együtt tény: Klinsmann egoista, de ezt én pozitív értelemben mondom. Boldog volnék, ha bizonyos helyzetekben én magam is így tudnék viselkedni. Egoistának kell lenni, ha áttörést akarsz elérni. Jürgen pedig százszázalékig a célra összpontosít, nem érdekli, milyen veszteségek árán jut el oda."

Az év békülése

A Bild "Az év béküléseként" ünnepli a saját interjúját. Matthäus ugyanis még azon a véleményén is változtatott, miszerint alapvető probléma, hogy Klinsmann nem is Németországban, hanem az Egyesült Államokban él.

"Egészen őszintén mondom: nem gondoltam volna, hogy ilyen gyakran jön Európába. De itt van, szoros kapcsolatot tart fenn a bajnokság csapataival, nemcsak Münchenben és Leverkusenben látni, hanem például Mainzban és Wolfsburgban is. Visszavonom, hogy nem jó, hogy Amerikában él. Sőt van ennek egy döntő előnye is, mégpedig az, hogy nem kell a szövetséggel foglalkoznia, nem kell kávéznia a vezetőkkel vagy állandóan a kezüket szorongatnia. Ha Frankfurtban lenne az irodája, egészen máshogyan kellene dolgoznia."

Matthäus végül megdicsérte a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) vezérkarát is, mert szerinte Gerhard Mayer-Vorfelder és Thoe Zwanziger társelnökök elegendő mozgásteret adnak Klinsmannak, aki ezért is lehet ilyen sikeres.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik