Szalai a Hertha ellen gólpasszal vétette észre magát (Fotó: Imago)
Szalai (balra) a Hertha ellen gólpasszal vétette észre magát (Fotó: Imago)

„Nyilvánvaló, hogy a nagyvárosokban jobban eltöltheti az ember a szabadidejét, ezt annak idején Budapesten is tapasztaltam, de én a futball miatt vagyok itt, a labdarúgásra koncentrálok. Mainzban pedig városszerte a klub zászlóit és matricáit látom, és ez nagyszerű dolog" – indokolta meg a Bildnek adott nyilatkozatában a 22 éves támadó, miért nem sajnálja, hogy távozott Madridból.

„A Realnál a nagycsapattal csak együtt edzettem, de játszani a harmadosztályban, a Castillában játszottam – mesélt a „királyi klubnál" eltöltött időszakáról Szalai, akinek a jelek szerint már jelenlegi csapata és a német bajnokság a legfontosabb. – A Bundesliga a lehetőségem, amellyel élni akarok. Nincs sok időm a nyárig, de mindent megteszek, hogy a Mainz éljen az opciós jogával!"

A német együttes a téli átigazolási időszakban fél évre, tehát a tavaszi idény végéig vette kölcsön Szalait, ám a két klub megegyezése értelmében a Mainznak elővásárlási joga van a szerződés lejártával.

A Bild munkatársa a két klub stadionja közötti különbségekről is faggatta a csatárt, aki elmondta: hiába a világ egyik legismertebb arénája a 80 354 nézőt befogadni képes Santiago Bernabéu, számára jelenleg kedvesebb a Mainz 20 300 fős létesítménye.

„Igen, a Bernabéu valóban hatalmas, de a Castilla a kicsi, 6500 férőhelyes Di Stéfano-stadionban játszotta a mérkőzéseit. Ami a Bernabéut illeti, a kapu mögött állnak ugyan drukkerek, akik csinálják a hangulatot, de amit itt tapasztalok, nem lehet összehasonlítani Spanyolországgal. Amit a mainzi szurkolók művelnek, egyszerűen hihetetlen! Megadják azt a lökést a csapatnak, amelytől úgy érzed, a nyolcvanadik percben tizenketten vagytok a pályán!"

„Nem csak fél évig szeretnék a Mainznál maradni!" – összegzett az interjú végén Szalai, aki elárulta, ismét be akar kerülni a magyar válogatottba, de ehhez először a klubjában kell jó teljesítményt nyújtania.

 HERTHA BSC–MAINZ 1–1 (Szalai gólpassza 0:50-nél)