Kalmár nagy szólója nem ért gólt (Fotó: Lelkes Ernő)

A DAC számára a nagyszombati City Aréna hosszú éveken keresztül bevehetetlen volt. 2014 és 2019 között tízszer játszott a Dunaszerdahely a megyei rivális otthonában és tízszer kikapott. Tavaly októberben még Peter Hyballa vezetése alatt megtört az átok. Júniustól Bernd Storck ült a DAC kispadján. Azóta a sárga – kékek Nagyszombatban kétszer léptek pályára és kétszer győztek.

„Sokat fejlődtünk az utóbbi fél évben. Szombaton is úgy léptünk pályára, hogy mi vagyunk az esélyesek, mi akarunk irányítani, és a mi akaratunk érvényesül. Így volt ez most is. Jól játszottunk, remek volt a labdabirtoklás és a mozgások, minden sikerült, ahogy gyakoroltuk. Nagyon fontos győzelmet értünk el. Csak egy valami, pontosabban  valakik hiányoztak: a fantasztikus szurkolóink. Remek lett volna velük ünnepelni a nagy riválisunk legyőzése után” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyi csapatkapitány Kalmár Zsolt, aki szombaton nagyon az elemében volt.

„Élveztem a játékot. Sokszor volt nálam a labda, voltak lövéseim, lehetőségeim, de az a fránya tizedik gól nem akar megszületni... Megyünk tovább, aztán majd jön a gól is. A legfontosabb, hogy a csapat sikeres és nyeri a meccseket” – folytatta a magyar válogatott középpályás, aki egy hetvenméteres szólót is bemutatott a meccs vége felé közeledve.

A második félidő közepén Jedlicka kapus a saját térfele közepén, kissé jobbra helyezkedő dunaszerdahelyi 13-asnak dobra ki a labdát, aki nagy rohanásba kezdett, s az ellenfél tizenhatosáig robogott, ahol egy ember kicselezése után a második már szögletre tudott szerelni előle.

„Hát, nem lett volna rossz ilyen egyéni akcióval Diego Maradona emléke előtt. Hetvenmétert sprinteltem, az egyik játékoson keresztül átfűztem a labdát, de a következő az utolsó pillanatban beleért.. Majd legközelebb sikerül” – mosolygott a felvidéki vezér.

A táblázatban elfoglalt helyezés alapján a Trnava elleni találkozó volt Dunaszerdahelynek a novemberi – decemberi program legnehezebb meccse.

„Szerdán a Sered ellen sem lesz könnyű, mert az aranyosmaróti pálya minősége nem a legjobb. Ott a harcosság lesz a legfontosabb tényező. Mindent meg kell tennünk, hogy begyűrjük a hazaiakat és akkor három ponttal leszünk a Slovan előtt” – zárta le Kalmár Zsolt.

Az őszi szezon még négy találkozó vár a DAC-ra. Kétszer idegenben (Sered, Ruzomberok), kétszer pedig otthon (Zlaté Moravce, Senica) lép pályára.

KALMÁR SZÓLÓJA

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
Spartak Trnava (Nagyszombat)–DAC (Dunaszerdahely)
0–2 (E. Ramírez 56., Nicolaescu 59.)