Légiósok: hiányoztak a szurkolók Kalmárnak a Trnava ellen

DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 14:07
null
Kalmár nagy szólója nem ért gólt (Fotó: Lelkes Ernő)
A Dunaszerdahely az év végi programjából az egyik legnehezebb meccsét nyerte meg szombaton a Spartak Trnava otthonában. A nagyszombatiak vendégeként aratott 2–0-s győzelmet követően Kalmár Zsoltnak a szurkolók miatt volt hiányérzete, és azt is sajnálta, hogy továbbra is várnia kell a tizedik bajnoki góljára.

ADAC számára anagyszombati City Aréna hosszú éveken keresztül bevehetetlen volt. 2014 és 2019 között tízszer játszott aDunaszerdahely amegyei rivális otthonában és tízszer kikapott. Tavaly októberben még Peter Hyballa vezetése alatt megtört az átok. Júniustól Bernd Storck ült aDAC kispadján. Azóta a sárga – kékek Nagyszombatban kétszer léptek pályára és kétszer győztek.

„Sokat fejlődtünk az utóbbi fél évben. Szombaton is úgy léptünk pályára, hogy mi vagyunk az esélyesek, mi akarunk irányítani, és a mi akaratunk érvényesül. Így volt ez most is. Jól játszottunk, remek volt alabdabirtoklás és amozgások, minden sikerült, ahogy gyakoroltuk. Nagyon fontos győzelmet értünk el. Csak egy valami, pontosabban valakik hiányoztak: a fantasztikus szurkolóink. Remek lett volna velük ünnepelni anagy riválisunk legyőzése után” – mondta aNemzeti Sportnak adunaszerdahelyi csapatkapitány Kalmár Zsolt, aki szombaton nagyon az elemében volt.

„Élveztem ajátékot. Sokszor volt nálam alabda, voltak lövéseim, lehetőségeim, de az afránya tizedik gól nem akar megszületni... Megyünk tovább, aztán majd jön agól is. Alegfontosabb, hogy acsapat sikeres és nyeri ameccseket” – folytatta amagyar válogatott középpályás, aki egy hetvenméteres szólót is bemutatott a meccs vége felé közeledve.

Amásodik félidő közepén Jedlicka kapus a saját térfele közepén, kissé jobbra helyezkedő dunaszerdahelyi 13-asnak dobra ki alabdát, aki nagy rohanásba kezdett, s az ellenfél tizenhatosáig robogott, ahol egy ember kicselezése után a második már szögletre tudott szerelni előle.

„Hát, nem lett volna rossz ilyen egyéni akcióval Diego Maradona emléke előtt. Hetvenmétert sprinteltem, az egyik játékoson keresztül átfűztem alabdát, de akövetkező az utolsó pillanatban beleért.. Majd legközelebb sikerül” – mosolygott a felvidéki vezér.

Atáblázatban elfoglalt helyezés alapján aTrnava elleni találkozó volt Dunaszerdahelynek a novemberi – decemberi program legnehezebb meccse.

„Szerdán aSered ellen sem lesz könnyű, mert az aranyosmaróti pálya minősége nem a legjobb. Ott aharcosság lesz alegfontosabb tényező. Mindent meg kell tennünk, hogy begyűrjük ahazaiakat és akkor három ponttal leszünk aSlovan előtt” – zárta le Kalmár Zsolt.

Az őszi szezon még négy találkozó vár aDAC-ra. Kétszer idegenben (Sered, Ruzomberok), kétszer pedig otthon (Zlaté Moravce, Senica) lép pályára.

KALMÁR SZÓLÓJA

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
Spartak Trnava (Nagyszombat)–DAC (Dunaszerdahely)
0–2 (E. Ramírez 56., Nicolaescu 59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik