Légiósok: a tizenegyesölő Gulácsi beszélt a titkáról

Vágólapra másolva!
2017.03.15. 10:49
null
Gulácsi Thorgan Hazard büntetőjét készül védeni (Fotó: AFP)
Gulácsi Péterrel, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig kapusával készített hosszabb interjút klubja, melyben a magyar válogatott játékos többek között kitért a tizenegyesekre és a Király Gáborral való kapcsolatára is.

 

Gulácsi Péter a Bundesliga jelenleg is futó idényében a csapat ellen megítélt három tizenegyesből kettőt hárított (a Leverkusen és a Mönchengladbach ellen), csupán Robert Lewandowski talált be neki a büntetőpontról. Adódik a kérdés, mi a titka?

„Ha tizenegyest ítélnek ellenünk, még jobban koncentrálok. A büntető előtt is követem a lövő játékos minden lépését a tizenhatoson belül, a legkisebb jelekre is figyelek. Például, hogyan teszi le a labdát, hogy fut neki a lövésnek, merre néz. Ezeket összesítem magamban, így kapok egy megérzést, hogy merre kell vetődnöm. Emellett rengeteget videózunk, elemezzük az ellenfeleinket” – mondta a 26 éves labdarúgó.

A 2016-os Európa-bajnokság után Király Gábor visszavonult a nemzeti csapattól, helyét pedig Gulácsi vette át a kapuban. A lipcseiek kapusa elmondta, tartja a kapcsolatot a Haladás játékosával, akitől sokat tanult.

„Rendszeresen írunk egymásnak WhatsAppon, valamint gyakran meglátogatja a válogatott összetartásokat is. Szerencsés vagyok, hogy vele készülhettem. Az Eb alatt és azt megelőzően összesen hét vagy nyolc hetet edzettünk együtt. Attól függetlenül, hogy más a stílusom, rengeteget lehet tanulni egy ilyen tapasztalt kapustól.”

„Követtem a Leverkusen elleni meccsüket, nagyon jó formában vannak. A feladatunk, hogy jó játékkal megállítsuk őket” – tekintett előre a lipcseiek hétvégi ellenfelére, a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot gyűjtő Werder Bremenre a magyar kapus, aki azt is elárulta, hogy egyelőre csak a brémai meccsre koncentrál, majd csak utána kerül a portugálok elleni vb-selejtező a célkeresztjébe.

NÉMET BUNDESLIGA
25. FORDULÓ

MÁRCIUS 17., PÉNTEK
20.30: Dortmund–Ingolstadt (Tv:Eurosport2)

MÁRCIUS 18., SZOMBAT
15.30: Wolfsburg–Darmstadt
15.30: Köln–Hertha BSC
15.30: Augsburg–Freiburg
15.30: Werder Bremen–RB Leipzig
15.30: Hoffenheim–Bayer Leverkusen
18.30: Eintracht Frankfurt–Hamburg (Tv:Eurosport2)

MÁRCIUS 19., VASÁRNAP
15.30: Mainz–Schalke (Tv:Eurosport2)
17.30: Mönchengladbach–Bayern München (Tv:Eurosport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik