Komáromi Györgyöt úgy fogadták a Maribornál, mintha régóta a klubnál lenne

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 11:41
Fotó: NK Maribor
Gyorsan sikerült beilleszkednie a szlovén NK Maribornál Komáromi Györgynek, az U21-es labdarúgó-válogatott támadójának.

Az utolsó korosztályos válogatott mérkőzéseire készülő futballista erről az M4 Sportnak beszélt. Elmondta, előzetesen „rosszabbra” számított, de a szakvezetés és a csapattársak is úgy fogadták, mintha régóta a klubnál lenne, így csak az első hét volt nehezebb.

„Azt hittem, később fogok tudni beilleszkedni, de a csapattársak, a stábtagok egyértelműen úgy fogadtak, mintha ott lennék ezer éve, szóval maximum egy hét volt, ami kicsit fura volt, elsősorban az, hogy senki nem beszélt körülöttem magyarul.”

A Puskás Akadémián nevelkedett labdarúgó már a második bajnokiján, a Celje ellen megszerezte az első gólját, s bízik abban, hogy az idényben legalább 15 találatból veszi majd ki a részét valamilyen formában.

A 16-szoros bajnok Maribor jelenleg a második a tabellán. Komáromi elmondta, természetesen a bajnoki cím a cél a klubnál, a következő évadban pedig szeretnének ott lenni valamelyik európai kupasorozat főtábláján.

„Úgy gondolom, a szlovén bajnokság hasonló erősségű, mint a magyar, de mégiscsak egy 16-szoros bajnokhoz igazolhattam, ami egy lépés előre.”

Komáromi az U21-es válogatottal a Málta elleni csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőre készül. Öt nappal később Belgium vendégeként zárja a sorozatot a gárda, amely már nem juthat ki a kontinensviadalra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik