Sallai Rolandért különgépet küldött a Galatasaray, közel a klubváltás – NS-infó

Vágólapra másolva!
2024.09.13. 12:52
Sallai Roland Németországból Törökországba teheti át a székhelyét (Fotó: Getty Images)
Yagiz Sabuncuoglu, a török Sport Digitale átigazolásokra szakosodott újságírója pénteken a hivatalos X-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy a német élvonalban (Bundesliga) szereplő Freiburg magyar válogatott labdarúgója elhagyja a klubot, és a török Galatasarayhoz szerződik. Lapunk úgy értesült, az isztambuli klub különgépet küldött a magyar játékosért, aki még pénteken átesik az orvosi vizsgálaton.

Yagiz Saboncuoglu az elmúlt órákban több bejegyzést is közzétett az X-oldalán Sallai Rolanddal kapcsolatban, s ezekben – a legutolsó posztját tekintve legalábbis – már tényként kezeli, hogy a Freiburg és a Galatasaray megállapodott egymással a játékos átigazolását illetően. Mint írta: az isztambuli klub négyéves szerződést köt a 27 éves középpályással, aki így olyan világsztárokkal szerepelhet majd egy csapatban, mint Victor Osimhen és Mauro Icardi.

„A Galatasaray négyéves szerződést köt a Freiburgban futballozó Sallai Rolanddal” – fogalmazott bejegyzésében már nagyon konkrétan, péntek dél körül Saboncuoglu.

Az újságíró azt is tudni véli, hogy – miután a felek már megállapodtak egymással – Sallai még ma Isztambulban lesz, hogy aláírja négyéves szerződését új csapatához. Fontos tudni, hogy hiba már nem nagyon csúszhat az átigazolás formálissá tételében, hiszen Törökországban ma este 9 órakor zárul az átigazolási időszak.

A Nemzeti Sport információja szerint éppen ezért Sallaiért különgépet küldött a Galatasaray Stuttgartba, és valóban még pénteken átesik az orvosi vizsgálaton. A törökök 6 millió euró körüli összeget fizethetnek a játékjogáért. 

Sallai 2018 óta szerepel a Freiburgban, 163 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 23 gólpasszt is kiosztott. Brit források szerint korábban felmerült az is, hogy a magyar válogatott játékos az angol másodosztályú bajnokságban (Championship) szereplő Leeds Unitedbe szerződik, az üzlet azonban nem jött létre; egyesek szerint azért, mert Sallai visszautasította az ajánlatot, mások szerint pedig a Leeds ajánlatát nem találta elég kielégítőnek a Freiburg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik