Sallai Roland a Galatasarayba igazolt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.09.13. 20:05
Sallai Roland a Galatasarayba szerződött
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Galatasaray a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Freiburg magyar válogatott játékosát, Sallai Rolandot.

Mint arról korábban már hírt adtunk, Yagiz Sabuncuoglu, a török Sport Digitale átigazolásokra szakosodott újságírója pénteken a hivatalos X-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy a német élvonalban szereplő Freiburg magyar válogatott labdarúgója elhagyja a klubot, és a török Galatasarayhoz szerződik. Lapunk nem sokkal később úgy értesült, az isztambuli klub különgépet küldött a magyar játékosért.

A Galatasaray pénteken hivatalosan is megerősítette, hogy szerződtette Sallai Rolandot, aki négyéves szerződést kötött a 24-szeres török bajnok isztambuli együttessel. A klub közleményében jelzi, hogy 6 millió eurót fizet a Freiburgnak Sallai játékjogáért, az összeget négy részletben elosztva kapja meg a német klub. Sallai a Galatasaray tájékoztatása szerint évi 2.5 millió eurót keres majd Törökországban.

A Nemzeti Sport információja szerint Sallai még nem érkezett meg Isztambulba a bejelentés pillanatában, ezért sem készült hivatalos felvétel róla. A szerződést a felek még Németországban aláírták, azért, hogy ne csússzanak ki a határidőből, ami magyar idő szerint este 9 óra (helyi idő szerint este 10 óra). A játékos gépe nem sokkal a bejelentés után landolt Isztambulban.

Sallai 2018 óta szerepelt a Freiburgban, 163 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett, és 23 gólpasszt is kiosztott. Brit források szerint korábban felvetődött az is, hogy a magyar válogatott játékos az angol másodosztályú bajnokságban (Championship) szereplő Leeds Unitedbe szerződik, az üzlet azonban nem jött létre; egyesek szerint azért, mert Sallai visszautasította az ajánlatot, mások szerint pedig a Leeds ajánlatát nem találta elég kielégítőnek a Freiburg.

„A csapat az elmúlt években folyamatosan fejlődött, és Roland ennek fontos részese volt. A múltban gyakran eljátszott a klubváltás gondolatával. A szerződése és a csapat jelenlegi helyzetének mérlegelése után beleegyeztünk az átigazolásba. Szeretnénk megköszönni Rolandnak az együtt töltött hat intenzív év alatt tanúsított elkötelezettségét, és minden jót kívánunk neki Isztambulban”búcsúzott a klub honlapján Jochen Saier, a Freiburg vezérigazgatója.

„Nagyon jól éreztem magam Freiburgban. Sikeresek voltunk a Bundesligában, bejutottunk a berlini kupadöntőbe, és nemzetközi porondon is játszottunk. Itt váltam tapasztalt, idősebb válogatott játékossá. Szeretnék köszönetet mondani ezért. Freiburg mindig is meghatározó állomása lesz a pályafutásomnak” – nyilatkozta Sallai Roland.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik