Egyszerre három csapatnál dolgozhat az Ibráéktól távozó magyar edző – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.08. 12:56
null
Lőrincz Ábel új feladatot kap (Fotó: Hamarbyfotboll.se)
Két év után elhagyja a svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FK Hammarbyt Lőrincz Ábel – adta hírül szombaton a klub hivatalos honlapján. A magyar szakember a francia másodosztályú bajnokságban az idén az utolsó helyen végző Valenciennes FC-nél folytatja pályafutását segédedzőkén, de más klubokkal is kapcsolatban lesz.

A Hammarby szombaton hivatalos honlapján számolt be a magyar tréner távozásáról, és egyben megköszönte a munkáját. Lőrincz Ábel 2022 márciusa óta állt a Zlatan Ibrahimovic által tulajdonolt csapat alkalmazásában, míg előtte 2014 és 2019 között a Honvédnál, 2019 és 2021 között a Puskás Akadémiánál, majd a 2021–2022-es idényben a dán másodosztályú Sönderjyskénél is tevékenykedett. A magyar edző utoljára most vasárnap, a Djurgarden elleni derbin irányítja majd a Hammarbyt, amely 12 fordulót követően jelenleg a 4. helyen áll a bajnokságban.

A svéd klub hosszú közleményéből kiderült az is, hogy a 35 éves szakember asszisztens edzőként csatlakozik a Valenciennes szakmai stábjához, ám másik két klubnál, így a Premier League-ben szereplő Southamptonnál és a török második vonalban játszó Göztepénél is dolgozhat, mivel mindhárom klubnak a Sport Republic nevű cég a többségi tulajdonosa. Lőrincz bázisa – ahogy a Hammarby honlapján fogalmazott – azonban Franciaországban lesz a jövőben.

„Nagyon hálás vagyok a Hammarbynak, és már megbeszéltem a játékosokkal, hogy visszajövök a városba, hogy megigyunk egy kávét és elköszönjek – idézte a Hammarby honlapja Lőrinczet. – Köszönettel tartozom a játékosoknak, hogy megvalósították elképzeléseimet a pályán, szomorú elmenni, ugyanakkor jó érzés is ezt egy olyan időszakban megtenni, amikor a klub jövője nagyon fényesnek tűnik. A fiatal játékosok kezdenek megragadni, és a klub körül kialakult légkör is nagyon jó. Sokat tanultam az eltöltött idő alatt, és remélem, magam is jó benyomást tettem. De ilyen a futball világa, most jött egy új lehetőség, amely nagyon izgalmasnak tűnik. Sok különleges klub van a világon, ám egyik sem olyan, mint a Hammarby.”

„Nagyon hálásak vagyunk azért a munkáért, amit Ábel a Hammarbyért tett – ezt pedig már Mikael Hjelmberg sportigazgató nyilatkozta a klub honlapjának. – Szakemberként és kollégaként is hiányozni fog. Sok sikert kívánunk neki a további pályafutásához.”

A Hammarby közleménye azzal zárul, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik a távozó tréner utódját. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik