Légiósok: Egyre jobban érzem magam – Németh Krisztián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.26. 07:40
Amint a hétvégén beszámoltunk róla, az amerikai profi ligában (MLS) szereplő New England Revolution magyar csatára, Németh Krisztián remeklésének is köszönhetően felkészülési tornát nyert. A válogatott támadó klubja honlapjának értékelt.

„Nehéz meccs volt, kiváló csapat ellen játszottunk. Boldogok vagyunk, hogy megnyertük a kupát, mostantól a jövő hét végén kezdődő bajnokságra összpontosítunk” – mondta Németh Krisztián Mobile Mini Sun Cup elnevezésű felkészülési torna fináléja után.

A Houston Dynamo elleni döntőben a 32-szeres válogatott támadó a szünetben állt be, és a 48. percben a kapufáról visszapattanó labdát lőtte a jobb sarokba. Negyedórával később tizenegyesből egyenlített a Houston, több gól nem született, így tizenegyesekkel dőlt el a kupa sorsa. A párbaj 3–3-ra állt, amikor a magyar futballista csapata ötödik tizenegyesét magabiztosan értékesítette, és kupagyőztes lett a Revolution (érdekesség, hogy a kétszer rontó Houstonnál a korábbi Videoton-játékos, Arturo Álvarez hibázta el az egyik tizenegyest). Németh Krisztián Mobile Mini Sun Cup elnevezésű felkészülési torna fináléja után.

A Houston Dynamo elleni döntőben a 32-szeres válogatott támadó a szünetben állt be, és a 48. percben a kapufáról visszapattanó labdát lőtte a jobb sarokba. Negyedórával később tizenegyesből egyenlített a Houston, több gól nem született, így tizenegyesekkel dőlt el a kupa sorsa. A párbaj 3–3-ra állt, amikor a magyar futballista csapata ötödik tizenegyesét magabiztosan értékesítette, és kupagyőztes lett a Revolution (érdekesség, hogy a kétszer rontó Houstonnál a korábbi Videoton-játékos, Arturo Álvarez hibázta el az egyik tizenegyest).

NÉMETH KRISZTIÁN AKCIÓGÓLJA



„A torna kiváló alkalom volt, hogy felkészüljünk a szezonra – fogalmazott Németh. – Az új edzői stáb vezetésével az egész csapat jó munkát végzett a felkészülés alatt, sok tekintetben fejlődtünk a legutóbbi szezonhoz képest. Egyre jobban érzem magam a sérülésem után, a bajnokság rajtjára százszázalékos erőállapotban leszek. Mindig fontos, hogy egy csatár gólokat szerezzen, de nekem most az a leglényegesebb, hogy minél több percet tölthessek a pályán, és visszanyerjem a formám.”

A magyar légiósnak a sérülése miatt a döntő volt a második felkészülési mérkőzése, amelyen pályára lépett (ugyanezen a tornán Sallói Dánielék ellen gólt is fejelt, de a „videobíró” les miatt érvénytelenítette a találatot).

A New England Revolution a bajnokság rajtján, magyar idő szerint március 4-én, éjjel egy órakor a Philadelphia Union vendége lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik