Kína: Huszti Szabolcs több dolgot is tisztázni akart

Vágólapra másolva!
2014.08.12. 09:19
A nemrégiben a kínai labdarúgó-bajnokságba, azon belül a Csangcsun Jatajba szerződő Huszti Szabolcs több dolgot is tisztázni kívánt abban az interjúban, amelyet a helyi Jilin Tv tett közzé hétfőn.

„Tisztázni szeretném, hogy bár a magyar médián keresztül én is olvastam, állítólag mit nyilatkoztam Alberto Gilardinóról és Alessandro Diamantiról, valójában sohasem mondtam, hogy jobb leszek náluk. Nem is mondhattam, mert ez az első alkalom, hogy a kínai médiának nyilatkozom – mondta Huszti Szabolcs. – És azért sem mondhattam ilyet, mert mindig tisztelem az aktuális ellenfeleket, sohasem tennék rájuk ilyesfajta megjegyzéseket."állítólag mit nyilatkoztam Alberto Gilardinóról és Alessandro Diamantiról, valójában sohasem mondtam, hogy jobb leszek náluk. Nem is mondhattam, mert ez az első alkalom, hogy a kínai médiának nyilatkozom – mondta Huszti Szabolcs. – És azért sem mondhattam ilyet, mert mindig tisztelem az aktuális ellenfeleket, sohasem tennék rájuk ilyesfajta megjegyzéseket."

Kínában felröppent az a pletyka is, hogy noha Huszti két és fél évre szóló szerződést kötött a Jatajjal, a következő szezonban éppen Gilardino klubjában, a Marcello Lippi edzette Kuangcsou Evergrandéban folytatja a pályafutását. (A magyar játékos éppen Lippiéknek rúgta eddigi egyetlen kínai gólját.)

„A futballban bármi megtörténhet, de én úgy készülök, hogy kitöltöm az itteni szerződésemet – mondta a magyar játékos. – Nem azért igazoltam ide, hogy egy-két mérkőzés után továbbálljak. Csangcsunban maradok, hogy segítsem a csapatot, amely egyelőre nem a legjobban teljesít, de hiszek benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobb és jobb lesz."

A Kínába érkezése óta gólt és gólpasszt is jegyző magyar játékos arról is beszélt, hogy örül, ha a kínai drukkereknek tetszik a játéka, de nem ez a lényeg.

„Mindig a csapat teljesítménye a fontos. Boldog vagyok, ha a szurkolók elismerik a teljesítményemet, de a siker nem egy vagy két emberen múlik, hanem a közösségén, amelybe az edzői stábot is beleértem."

Szóba kerültek a németországi körülmények is, valamint az, hogy a magyar légiós fájó szívvel hagyta-e el a Hannovert.

„A Bundesliga atmoszférája, az ottani kluboknál tapasztalható körülmények jobbak, mint máshol, az ember nem könnyű szívvel hagyja hátra mindezt, de nem fogok panaszkodni, hiszen nem ezt várják tőlem, hanem hogy futballozzak. A hangulat itt is remek, a klubnál is minden rendben van, mindent megteszek, hogy mielőbb alkalmazkodjak az itteni körülményekhez és a lehető legjobb formámat hozzam" – mondta Huszti.

A magyar légiós szerződtetése óta a Csangcsun Jataj még nem kapott ki (egy győzelem, három döntetlen), 19 forduló után a 10. helyen áll a 16 csapatos mezőnyben, és legközelebb szerdán, a Sanghaj Senhua vendégeként lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik