Légiósok: Dzsudzsák Balázs elvágyódik Moszkvából - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.25. 08:39
null
Dzsudzsák távozása a téli átigazolási szezonban ismét napirendre kerülhet (Fotó: izvestia.ru)
Dzsudzsák Balázs elvágyódik Moszkvából, erről az izvestia.ru oldalt számolt be. A Dinamo labdarúgója után a közelmúltban volt nyugat-európai érdeklődés – a cikk az olasz Intert említi, de korábban beszámolhattunk az angol Liverpoolról is –, az orosz klub elöljárói és szakmai vezetői viszont nem bizonyultak partnernek. A cikk szerint mostanra a helyzet megváltozott, így a téli átigazolási időszakban ismét napirendre kerülhet Dzsudzsák esetleges távozása.

 

Az Izvestia korábban beszámolt az Inter 14 millió eurós korábbi ajánlatáról, ám a szélső augusztusban arról nyilatkozott, hogy ő, konkrét csapatnév nélkül, „csak” 8–9 millióról hallott, viszont az oroszok 10–12 milliót kérnének érte.

„Dzsudzsák Balázs elégedett a Dinamóban, az viszont megint egy másik dolog, hogy aktív érdeklődést mutatnak iránta ismert európai nagyklubok, amelyek minden futballista álmai között szerepelnek” – idézte az orosz portál korábbról Vörösbaranyi Józsefet, a válogatott szélső menedzserét.

A Dinamo jelenlegi edzője, Dan Petrescu számít a magyar légiósra, viszont elődje, Szergej Szilkin ezzel szemben amondó: a nyári ragaszkodás még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az a téli átigazolási szezonra is áthúzódik.

„Dzsudzsák már bizonyította, hogy képes kiemelkedő és kiegyensúlyozott teljesítményére – nyilatkozta a szakember az Izvestiának. – A mai napig a Dinamo egyik meghatározó játékosa. A legfőbb előnye a sokoldalúsága, hogy több poszton is bevethető, a középpálya mindkét szélén. Teljesen nyilvánvaló, hogy Petrescu értékeli a képességeit és a profizmusát, ragaszkodik hozzá, nem szerette volna, ha eligazol. Ugyanakkor érthető és teljesen logikus a játékos vágya, hogy visszatérjen Nyugat-Európába. Biztos vagyok benne, hogy nívós európai bajnokság népszerű nagycsapatában is megállná a helyét. Ami a nyári állapotokhoz képest a változást jelenti a Dinamónál ebben az ügyben, hogy immár olyan nagy negatív hatást nem fejtene ki a csapatra Dzsudzsák távozása, hiszen a közelmúltban több olyan képességű játékost szerződtettek a moszkvaiak, akik képesek azon a poszton játszani, és őt megfelelő szinten pótolni.”

A Dinamo a nyáron több jegyzett játékost igazolt, csak az anyagi nehézségek miatt legjobbjaitól megváló Anzsiból hatot. Így lett a Dinamo futballistája első körben Igor Gyenyiszov, Jurij Zsirkov és Alekszandr Kokorin, majd Christopher Samba, Alekszej Ionov és Vlagyimir Gabulov. Közülük hárman kifejezetten szélsők, miként a Rubin Kazanytól kölcsönbe megszerzett Alan Kaszajev.

A Dinamo az orosz élvonalban kilenc fordulót követően 13 ponttal a nyolcadik helyen áll. A magyar légiós 2011 júliusában 14 millió euróért igazolt a PSV-től az Anzsiba, ahonnan fél év után távozott, és lett 18 millió euróért a Dinamo futballistája. Dzsudzsák 49 mérkőzésen lépett pályára a moszkvaiaknál, hat gólja mellett tizennégy gólpasszt adott. Szerződése 2015-ig köti őt a Dinamóhoz, értékét a transfermarkt.de 13 millió euróra teszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik