Adorján: Szárnyaltam a gólom után, de a piros a földre küldött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 10:52
null
Adorján (zöldben) emlékezetes meccset játszott (Fotó: Imago – archív)
Adorján Krisztián számára emlékezetesre sikerült első holland felnőttbajnokija, amelyen kezdőként lépett pályára. A Groningen fiatal magyar futballistája gólt szerzett, majd piros lapot kapott. A játékos a találata után a fellegekben járt, de gyorsan vissza kellett térnie a földre.

 

– Emlékezetesre sikerült az első mérkőzése kezdőként.
– Nem vitás – nyugtázta a Nemzeti Sport megkeresésére a húszéves Adorján Krisztián, a Groningen középpályása, aki előbb gólt lőtt, majd piros lapot kapott a Go Ahead Eagles elleni vasárnapi meccsen (3–3). – A hét közepétől már kiemelten a bajnokira készültünk, a csapatok is úgy voltak elosztva az edzéseken, így szombaton már tudtam, hogy kezdő leszek. Rengeteget futottam, a védekezésből is kivettem a részemet, ahogy az edzőnk, Erwin van de Looi kérte.

– Gólt szerzett, kapufát lőtt, egy alkalommal pedig az ellenfél kapusa bravúrral védte a fejesét.
– Kapura veszélyesen futballoztam, remekül éreztem magam a pályán. A gólom előtt Filip Kosztics adott be, tizennégy méterre a kaputól jobbal átvettem a labdát, egy lövőcsellel áthúztam balra, szerencsére jól eltaláltam, és két védő között a kapuba lőttem. Nagyon boldog voltam abban a pillanatban.

– Néhány perccel később viszont már kevésbé örült. Mi történt?
– Amennyire szárnyaltam a gólom után, annyira visszarántott a földre a kiállítás. Felugrottam fejelni, a karommal vettem lendületet, és a levegőben eltaláltam az ellenfelemet. Nem volt szándékos, azt sem tudtam, hogy mögöttem van.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIT MONDTAK AZ ÖLTÖZŐBEN ADORJÁN KRISZTIÁNNAK, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁT.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik