Gera Zoltán karácsonykor is szeret futballozni és edzeni

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2012.12.27. 08:44
null
A várakozásokon felül teljesít a WBA, és ebben Gerának is elévülhetetlen érdemei vannak
Nem rossz karácsonyi ajándék... Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar középpályása két nappal szenteste előtt gólt szerzett a Norwich elleni bajnokin, megszépítve ezzel saját – és természetesen csapata – ünnepét. Ám az angol futballban nem áll meg az élet, Gera Zoltánra és a West Bromra újabb feladat várt, immár Londonban, a csapat szerdán 2–1-re nyert a Queens Park Rangers otthonában.

 

– Furcsa ez a karácsony az angol futballban…
– Hozzászokhattam – mondta a 33 esztendős Gera Zoltán. – Inkább belegondolni furcsa, hogy az idei a kilencedik karácsonyunk Angliában, tehát nem számít újdonságnak, hogy játszani kell.

– Annyiban mégis, hogy immár nemcsak a zöld gyepen, hanem kétgyermekes édesapaként is helyt kell állnia, nem lehet könnyű otthagyni a családot az ünnepi asztalnál.
– Ez igaz, időnként el is kell magyarázni a kicsiknek, hogy apának ez a munkája, ezért élünk itt, Angliában. Nem könnyű, persze, hiszen minden egyes szabad percemet, amely edzések, mérkőzések után vagy közöttük adódik, a családommal töltöm. Sokat vagyunk együtt, szeretünk sétálni Birminghamben, felfedezni szép új helyeket a környéken. Nyilván az ünnep során nehezebben indul el otthonról az ember, ugyanakkor szeretek futballozni, nem teher számomra. Ráadásul most úgy alakult a program, hogy a szombati mérkőzés után huszonnegyedikén délelőtt volt edzés, a délutánt, az estét már együtt töltöttük, másnap kora délutánig otthon lehettem, aztán edzettünk, majd utaztunk Londonba, a QPR elleni találkozóra.

– Sok pihenőre most sincs kilátás, szombaton a Manchester United vendégei lesznek.
– És jövő kedden jön a Fulham, szóval tényleg nincs megállás, ilyenkor sorra jönnek a meccsek, de mondom, szeretek futballozni, jó szívvel megyek edzésre minden nap. Még karácsonykor is.

– Itthon azt halljuk, hogy kitűnő formában van, hiszen karácsony előtt kulcsfontosságú gólt szerzett a Norwich ellen, egyenlített, aztán kettő egyre győztek.
– Örülök, ha így látják, ellenben az igazság az, hogy a Norwich elleni volt talán a leggyengébb őszi teljesítménye a csapatnak, szerintem nekem is. Persze, jó érzés gólt rúgni, mert ez csapatsport, a klub sikere a legfontosabb, és miután győztünk, tulajdonképpen elégedettek lehettünk. Főleg úgy, hogy előtte négy egymást követő bajnokin nem nyertünk, háromszor kikaptunk, és egy döntetlent értünk el, szóval nagy szükség volt a győzelemre.

GERA ZOLTÁN A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN ELÁRULJA, ÖRÜL, HA GÓLT SZEREZ, MÉG INKÁBB ANNAK, HA JÓL MEGY NEKI A JÁTÉK, ÉS A VÁLOGATOTT KAPCSÁN SZÓBA KERÜL A ROMÁNIA ELLENI TALÁLKOZÓ, AMELYRE MINDEN NAP GONDOL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik