Gera Zoltán: Megérdemeltük a sikert

Vágólapra másolva!
2009.12.20. 18:58
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Fulham 3–0-ra nyert a tartalékos Manchester United ellen. A győztes csapat magyar légiósa, Gera Zoltán a lefújás után sportszerűen elismerte: a manchesteriek második soros védelme nagy szolgálatot tett nekik.

Gera Zoltán Patrice Evra szorításában (Fotó: Reuters)
Gera Zoltán Patrice Evra szorításában (Fotó: Reuters)

„Ez valóban nem a legjobb United volt, de megérdemeltük, hogy győzzünk – idézte Gerát az ealinggazette.co.uk angol internetes oldal. – Az elejétől fogva keményen dolgoztunk a sikerért, és volt egy olyan játékosunk ezen a mérkőzésen, mint Bobby, aki a különbséget jelentette."

Gera arra a Zamorára tett utalást, aki a mezőny legjobbjaként a 32. percben maga is feliratkozott a gólszerzők közé, illetve a 75. percben gólpasszt adott Damien Duffnak.

A magyar középpályás, aki ezúttal a pálya közepén kapott szerepet, felhívta a figyelmet arra, nehogy a háromgólos sikerből bárki arra a következtetésre jusson, hogy könnyed sikert arattak a bajnok ellen.

„Könnyű? Kívülállóként talán lehet ezt mondani, de mi ott bent nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy csendesen tartsuk az Unitedet és Bobby munkája elöl is roppant fontosnak bizonyult."

A 26 pontos Fulham stabilan áll a Premier League középmezőnyében – most éppen a kilencedik helyen –, ráadásként csoportmásodikként továbbjutottak az Európa-ligában és várják az ukrán Sahtar Doneck elleni folytatást a 32 között.

Gera Zoltán immár nélkülözhetetlen alapembere a Fulhamnek, a magyar középpályás kiváló formát fut, jó játékkal hálálja meg a bizalmat és a gólokkal sem adós. Sir Alex Ferguson pedig jobb híján abban bízik: mielőbb visszatérnek beteg-sérült kulcsemberei, különben veszélybe kerül a címvédés.

FULHAM–MANCHESTER UNITED 3–0
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik