Nyíregyháza: vannak kérdőjelek, Bodnár László a csapattal edz

Vágólapra másolva!
2010.07.17. 07:50
A labdarúgó NB I-ből való kiesés utáni hetekben azt vallotta a Nyíregyháza Spartacus menedzsmentje, hogy a célokat az önkormányzat további szerepvállalásához igazítják. Nos, a nyíregyházi képviselő-testület az esztendő hátralévő részében havi négymillió forinttal támogatja a Szpari működését, és ha az őszi idény végeztével az immár Brekk János vezette társaság számára nemcsak hiú ábránd marad a feljutás, a városatyák „emelnek”. A játékoskeret alkalmasnak tűnik az újbóli osztályváltásra még akkor is, ha újnak nevezhető labdarúgó nincs a klubnál, igaz, a csapat nélküli Bodnár László az együttessel fog készülni.
A kölcsönadott futballisták közül visszatért Tuzsérról Lakatos István, Kazincbarcikáról Szilágyi Norbert, Nyírmadáról pedig Ambrusz Árpád, miközben szó van a román Sabin-Cosmin Goia reaktiválásáról is. Baktalórántházáról Bodnár János érkezett, s mivel a védő nyíregyházi nevelésű, nem ismeretlen a piros-kékeknél.

A tavasszal bevetett keretből Volodimir Ovszijenko az ukrán másodosztály felé vette az irányt, s ugyancsak szülőhazájába tart a szerb Milan Davidov és a szlovák Peter Struhár, míg a Győri ETO-nál futballozik már a fél szezon alatt tíz gólig jutó francia-algériai Fuad Bugerra. A vezetőség ugyanakkor kulcskérdésnek tekinti, hogy meg tudja-e tartani a francia-algériai Abdelali Nacimot és a japán Honma Kazuót.

Előbbit egy Csehországban edzőtáborozó dubai csapat teszteli, az ázsiai támadó pedig szerződése szerint élvonalbeli kérő esetén szabadon távozhat.

„Az elmúlt hetekben három olyan légióst veszítettünk, aki Magyarországon bármelyik élvonalbeli csapatba beférne, ezért jó lenne Abdelali Nacimot és Honma Kazuót megtartani, különben céljaink eléréséhez igazolnunk kellene – mondta Brekk János vezetőedző. – Hétfőn Abaújszántóra utazunk kéthetes edzőtáborba, és ha a két légiós velünk tart, akkor úgy tekintjük, hogy nálunk folytatják pályafutásukat. Ugyanez vonatkozik Pákolicz Dávidra is: szeretnénk elérni, hogy a győriek további egy évre kölcsönadják, mert nagyon meg vagyunk elégedve a teljesítményével."

Szombat délután a Spartacus az MTK vendégeként játszik felkészülési mérkőzést. Ezen valószínűleg feltűnik majd a legutóbb Debrecenben futballozó Bodnár László is: a válogatott védő a jól bevált tavalyi recepthez hasonlóan, csapat nélküli játékosként ismét nevelőklubjában készül. Az NB II-es mezőnynek azonban tőle nem kell rettegnie, hiszen a hátvéd külföldre, de legalábbis az élvonalba vágyik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik