„A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB II-es labdarúgócsapatának nevében szeretnénk megköszönni a Magyar Labdarúgó-szövetség munkatársainak, valamint a Hajdú-Bihar megyei igazgatóságnak azt az áldozatos munkáját, mely még a munkaidejükön túlra is elhúzódott. Nekik és vezetőségünknek hála, a nehéz időszak ellenére is le tudjuk játszani az első fordulóra kiírt NB II-es bajnoki mérkőzésünket!” – szól a Balmazújváros közleménye.

Mint azt a másodosztályú bajnokságot felvezető írásunkban kifejtettük, az MLSZ megvonta a Balmazújváros NB II-es licencét, mivel a törvényes határidőn belül nem sikerült a kft. tőkepótlását végrehajtani, így aztán nem is tudták az erről szóló határozatot becsatolni a szövetség felé.

A történetnek azonban még nincs vége, hiszen a licencadó testület döntésének jogerőre emelkedéséig a Balmazújváros is tagja a mezőnynek. Lajos Ferenc ügyvezető a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, hogy a Balmazújváros Sport Kft. megteszi a szükséges jogi lépéseket az MLSZ határozata után. A klub a Siófok elleni, vasárnapi bajnoki elhalasztását kérte, ebbe a Balaton-partiak nem egyeztek bele, így a balmazújvárosiak a saját utánpótlásukból felkerülő játékosokkal állhatnak ki Siófokon.

Végleges döntés jövő kedden várható a Balmazújváros további sorsával kapcsolatban.

NB II
1. FORDULÓ
A vasárnapi program
17.30:
 Soroksár SC–Kazincbarcika
17.30: Dorogi FC–Vasas FC
17.30: Budaörs–Nyíregyháza Spartacus
17.30: Szeged-Csanád–Budafoki MTE
19.00: FC Ajka–ETO FC Győr
19.00: Békéscsaba–Tiszakécske
19.00: Csákvár–MTK Budapest
19.00: Szolnoki MÁV–Vác FC
19.00: BFC Siófok–Balmazújváros

Pénteken játszották
Gyirmót–Haladás 1–1