Huszti Szabolcs lett a DVSC vezetőedzője (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)

 

Az élvonalba vágyó DVSC kedden menesztette Kondás Elemért, s bejelentette, hogy a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros veszi át a csapat irányítását.

A szövetség regisztrációs kártya szabályzata alapján az NB II-es bajnokságban A- vagy pro licences végzettség kell ahhoz, hogy a jegyőzkönyvben egy szakember vezetőedzőként szerepeljen. Huszti Szabolcs még nem rendelkezik ilyen papírral, Toldi Gábor azonban pro licences tréner.

A Debreceni Sportélet megkereste az MLSZ-t Huszti kinevezése kapcsán, s kiderült, a szövetség engedélyt adott arra, hogy Huszti átmenetileg vezetőedzőként szerepeljen a bajnoki mérkőzéseken.

„A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ, figyelemmel a Covid-járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos regisztrációs kártya szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig (UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021. ősz) engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB II-es sportszervezetnél az A-licences előírással érintett beosztás betöltését” – reagált az MLSZ.