NB II: fordított a PAFC a Szpari ellen; nyert a Balmaz és a Várda

Vágólapra másolva!
2017.05.03. 15:57
null
Vanczák Vilmosék újabb lépést tettek az NB I felé (Fotó: Szabó Miklós)
Szerdán rendezték meg a labdarúgó NB II 33. fordulóját. Az éllovas Puskás Akadémia Felcsúton fordított a Nyíregyháza Spartacus ellen, üldözői közül egyedül a Békéscsaba botlott meg: a csabaiak hazai pályán a Zalaegerszegtől kaptak ki. A Balmazújváros a Kozármisleny otthonában nyert, a Kisvárda a Siófokot győzte le hazai pályán. Két meccs villámlás miatt félbeszakadt: a Soroksár–Szeged 2011 találkozót be sem tudták fejezni, míg a SZEOL SC–Vác összecsapást egy húszperces kényszerszünet után végül lejátszották.

 

ÖSSZEFOGLALÓK

A Dajka Lászlóval megtáltosodó Nyíregyháza remekül kezdett a Puskás Akadémia otthonában: a 3. percben Rudolf Gergely kiugratása után Takács Tamás lőtte ki éles szögből a jobb alsót. Sokáig azonban nem tarthatott a vendégek öröme, az azonnal felívelt középkezdés után Tischler Patrik csúsztatta meg a labdát, s Prosser Dániel kapásból a hálóba továbbított. A folytatásban többet támadott a listavezető, de a Szpari előtt is bőven adódott lehetőség, újabb gólok azonban csak a hajárban estek: előbb Szakály Péter talált a hálóba egy jobb oldali beadás után, majd Lencse László a ráadásban egy kontra végén végleg eldöntötte a három pont sorsát. A győzelemmel a PAFC újabb lépést tett a bajnoki cím felé, míg Dajka irányításával két siker után először kapott ki a Szpari.

A remek formában lévő Kisvárda odahaza győzte le a Siófokot. A várdaiak Gosztonyi András tizenegyesből szerzett góljával hamar vezetést szerezte, majd Lucas is betalált az első félidő hajrájában, így a második játékrészben hiába talált magára a Balaton-parti együttes, nem talált a hálóba, és be kellett érnie a vereséggel. A Kisvárda sorozatban hetedik győzelmét aratta hazai pályán, így őrzi a feljutást jelentő második helyét a tabellán.

Az élvonalra hajtó Balmazújváros a kiesés elől menekülő Kozármislenyhez látogatott. Feczkó Tamás csapata az első félidő utolsó percében szerzett vezetést, majd a fordulás után hamar meg is duplázta az előnyét. Ezt követően Kemény Tamás tizenegyesből szépített, Farkas Balázs remek szabadrúgásgólja azonban eldöntötte a három pont sorsát. A Balmaz 3–1-re nyert, így szorosan tapad a Kisvárdára.

Hat nyeretlen meccs és sorozatban négy vereség után győzött ismét a Zalaegerszeg. A zalaiak az elmúlt időszakban jó formában lévő Békéscsabához látogattak: a Kórház utcában inkább a hazaiak kezdtek jobban, gólt azonban a vendégek szereztek Forgács András révén. A második félidő legelején Babati Benjamin büntetőből megduplázta a ZTE előnyét, s innen már nem volt visszaút a Kelemen Dávid kiállítása miatt a meccs végén megfogyatkozó békéscsabaiaknak. A kétgólos vendégsikerrel sorozatban hat győzelem után már a második vereségét könyvelhette el egymás után a Békéscsaba a bajnokságban.

A Szeged 2011-GA budapesti vendégjátékán nemcsak az eső esett az első félidőben, hanem a gólok is, ennek azonban a házigazda Soroksár örülhetett igazán. Tíz perc sem telt el, egy, a vizes talajon megcsúszó beadás Lovrencsics Balázst találta meg, aki közelről nem hibázott. Mintegy negyedórával később Gyepes Gábor bólintott a hálóba egy szögletet követően, majd hiába jött szinte azonnal Germán Tamás szépítése tizenegyesből, Fülöp Noel találatával ismét kettő volt közte. A szünet után tovább romlott az időjárás, így – a villámlás miatt – a játékvezető a 60. percben lefújta a mérkőzést, melynek sorsáról később születik döntés.

A SZEOL sorozatban tizenkettedik meccsén maradt nyeretlen a bajnokságban, ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy búcsúzik a másodosztálytól. A Vác elleni meccset kisebb kényszerszünet is színesítette, hiszen a 68. percben a villámlás miatt húsz percre az öltözőbe vonultak a csapatok. A mérkőzést ennek ellenére befejezték, gólt azonban így sem láthatott a szegedi publikum. A 0–0-val a SZEOL hazai nyeretlenségi sorozata már tizennégy meccset számlál.

Továbbra sem megy a Sopronnak hazai pályán, ezúttal a Mosonmagyaróvár ellen botlott meg. Az első félidő utolsó percében Deák István talált be, ám Kapacina Valér 84. percben szerzett góljával egy pontot sikerült megmentenie Supka Attila csapatának. Az Óvár sorozatban harmadik 1–1-es döntetlenjét játszotta, míg a Sopron továbbra sem képes otthon nyerni, ez már egymás után a tizenötödik hazai bajnokija volt, amin nem sikerült begyűjtenie a három pontot.

A Dorog meglepetésre nagy győzelmet aratott Szolnokon. a vendégek Simon Attila góljával szereztek vezetést, majd Bor Dávid két perc alatt kettőt vágott, így a házigazda a meccs végén hiába értékesített két tizenegyest, a két büntető közötti Kővári Róbert-gól miatt nem mutatkozott reális esélye a pontszerzésre. A Szolnok egymás után harmadik vereségét szenvedte el, míg a Dorog két vesztes meccs után ünnepelhetett ismét három pontot.

A Budaörs tatabányai ideiglenes otthonában egy góllal legyőzte a Ceglédet. A meccs egyetlen gólját Sajbán Máté szerezte, az 1–0-s végeredménnyel pedig az egymás után negyedik bajnokiját is veretlenül letudó Budaörs eltávolodott a kiesőzónától, míg a már öt meccse nyeretlen Cegléd továbbra is csak egy ponttal áll a vonal fölött. A kiesés szempontjából szintén fontos meccset rendeztek Cigándon. A Csákvár jól kezdett, Kiprich Dávid góljával vezetést szerzett, ám a házigazda Katona György révén egyenlített a hajrában, így az egyik csapat számára sem kedvező döntetlennel ért véget az összecsapás.

JEGYZŐKÖNYVEK

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–1 (1–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1325 néző. Vezette: Vad II István (Ring György, Tóth II Vencel)
PAFC: Hegedüs L. – Heffler T., Vanczák, Tóth B., Spandler – Zsidai – Prosser (Csilus Á., 84.), Márkvárt, Sándor Gy., Nagy Zs. (Szakály P., 60.) – Tischler (Lencse, 65.). Vezetőedző: Pintér Attila
NYÍREGYHÁZA: Megyeri – Szokol, Rubus, Máté P., Farkas M. – Kártik, Holdampf (Ur, 82.) – Tisza T. (Rezes, 85.), Rudolf, Szécsi – Takács T. (Dragóner, 72.). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Takács T. (0–1) a 3., Prosser (1–1) a 4., Szakály P. (2–1) a 82., Lencse (3–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila: – Az NB II egyik legjobb csapatával találkoztunk, amely nyíltan futballozott. Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, de a gyors egyenlítés lökést adott, és már az első félidő után két góllal vezethettünk volna. A szünet után a cserék sokat lendítettek a csapaton, jó stratégiát választottunk.
Dajka László: – Kitűnően kezdtünk, megleptük a hazai együttest, de mentálisan nem voltunk erősek, és azonnal gólt kaptunk. Szünet után is többször okoztunk veszélyt, de ekkor már nem voltunk elég hatékonyak, és a hazai csapat megérdemelten nyert.

KOZÁRMISLENY FC–BALMAZÚJVÁROS 1–3 (0–1)
Kozármisleny, 400 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Farkas Balázs, Kis Zoltán)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M. (Milutinovics, 34.), Racskó, Lantos, Varga M. – Causic (Tóth M., 69.), Nagy E. (Marton, 87.) – Pajor, Kirchner, Kemény – Grumics. Vezetőedző: Szanyó Károly
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi – Bokros, Rus, Tamás L., Virág – Bódis, Sigér – Heffler N. (Vólent, 80.), Farkas B. (Belényesi M., 82.), Vajda S. – Kovács Á. (Fekete Á., 62.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Sigér (0–1) a 45., Tamás L. (0–2) az 53., Kemény (11-esből, 1–2) a 76., Farkas B. (1–3) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly: – Az első félidő végén kapott gól döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, megérdemelten nyertek a vendégek.
Feczkó Tamás: – Nyugodt, higgadt, magabiztos játékkal értékes három pontot szereztünk.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BFC SIÓFOK 2–0 (2–0)
Kisvárda, 800 néző. Vezette: Erdős József (Varga Gábor, Szert Balázs)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Fodor F., Rjasko, Izing – Hei, Lucas, Horváth A., Fodor A. (Délczeg, 77.) – Cseri T. (Szabó P., 58.), Gosztonyi (Rajczi, 70.), Bacsa. Szakmai igazgató: Révész Attila
SIÓFOK: Tajti N. – Tamaskó (Elek B., 56.), Gál M., Czingráber, Mogyorósi – Berde, Micsinai – Kozma R. (Nagy D., a szünetben), Czvitkovics, Kovács D. (Gréczi, 69.) – Berki P. Vezetőedző: Disztl László
Gólszerző: Gosztonyi (11-esből, 1–0) a 6., Lucas (2–0) a 35. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Jól kezdtük a mérkőzést, a frissebb játékosok nagy energiát fektettek a játékba. Az első gól nyugtatólag hatott, utána saját stílusunkban játszhattunk. A második félidő nyíltabb volt, de összességében magabiztosan győztünk.
Disztl László: – Az első félidőben lassan, pontatlanul kezdtünk, a tervezett letámadást nem valósítottuk meg, és a könnyen megítélt tizenegyes értékesítése után nyugodtan játszhattak a hazaiak. A szünet után bátrabban futballoztunk, de helyzetet nem alakítottunk ki.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–ZTE FC 0–2 (0–1)
Békéscsaba, 762 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kovács II Gábor, Máyer Gábor)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bényei, Kelemen, Babinyecz, Juhász Gy. (Fabio, 55.) – Bagi, Viczián – Nagy I., Szalai D., Birtalan B. (Beszterczei, 72.) – Urbin (Gránicz, 55.). Vezetőedző: Boér Gábor
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Króner, Kovács G., Forgács, Deutsch – Kretz (Horváth D., 90.), Polényi – Szatmári I. (Bedi, 80.), Nagy T., Babati (Oláh B., 83.) – Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Forgács (0–1) a 37., Babati (11-esből, 0–2) a 48. percben
Kiállítva: Kelemen (gólhelyzetben buktatta Oláh Bálintot) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor: – Az első félidőben sok lehetőséget kihagytunk, a fordulás után a legrosszabbkor jött a vendégek második gólja. A folytatásban sem jött össze semmi, ennél többre számítottam.
Csató Sándor: – Sokat böjtöltünk ezért a győzelemért. Hősiesen küzdött a csapat, és végre jól is játszott, a hozzáállással pedig különösen elégedett lehetek.

SOPRONI VSE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–1 (0–1)
Sopron, 300 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Szalai Balázs, Szécsényi István)
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Póti, Fehér Z., Tóth D. – Nagy P., Csordás (Kapacina V., 77.), Harangozó (Garda, 53.) – Eszlátyi, Erdélyi, Batizi-Pócsi (Gyürki, 53.). Szakmai igazgató: Supka Attila
MOSONMAGYARÓVÁR: Boros – Bohner (Zsirai, 66.), Kószó (Baranyai N., 80.), Deák, Galambos – Lázár P. – Bartos, Mundi (Schmatovich, 56.), Czár, Németh M. – Kószás. Szakmai igazgató: Nagy Mihály
Gólszerző: Deák (0–1) a 45., Kapacina V. (1–1) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – A pálya futballra alkalmatlan volt, de ez nem mentség, hogy hazai pályán ismét elmaradt a győzelmünk. Nem tudom a sikertelenség okát, de a játékosok küzdőszellemével, akaratával elégedett vagyok. A hatvanadik perctől beszorítottuk ellenfelünket, egy-egy után Gyürki Gergő fejese volt az igazi meccslabda.
Nagy Mihály: – Mindkét csapat nagy energiát fektetett a mérkőzésbe, a második félidőben a Sopron nagyon akarta a sikert, de ezt sikerült megakadályoznunk.

CIGÁND SE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–1 (0–1)
Cigánd, 300 néző. Vezette: Takács Tamás (Albert István, Csatári Tibor)
CIGÁND: Sánta T. – Molnár R., Raducu, Oltean, Szilágyi L. (Kasza, 69.) – Balogh A., Sándor T., Baksa (Barcsay, 75.) – Angyal N., Nikorec (Kuti, 83.) – Katona Gy. Megbízott edző: Makay Robin
CSÁKVÁR: Kovács D. – Fényes, Szalai T., Dullo, Baranyai Á. – Bakos Sz., Kiprich D. (Kékesi, 73.) – Molnár T., Mészáros D. (Sejben, 84.), Lőrincz – Molnár Cs. (Hodgyai, 85.). Edző: Toldi Gábor
Gólszerző: Kiprich D. (0–1) a 25., Katona Gy. (1–1) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Makay Robin: – Az első félidőben meddő fölényben futballozott az ellenfél, mégis egy figyelmetlenség miatt előnybe került. A folytatásban többet veszélyeztettünk, sőt egyenlítésünk után több helyzetünk is kimaradt. Összességében a döntetlen igazságos.
Toldi Gábor: – Az első félidőben uraltuk a játékot, de a második félidőben, különösen az egyenlítő gól után a cigándiak több meccslabdát is hibáztak.

SZEOL SC–VÁC FC 0–0
Szeged, Vasutas Stadion, 100 néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás Balázs, Medovarszki János)
SZEGED: Prokop – Ikonomu, Rácz L., Gál Sz. – Kéri, Nagy Richárd (Beretka, 77.), Búrány, Buzási, Grünvald – Mihály D., Harsányi I. (Puskás Cs., 77.). Vezetőedző: Zoran Kuntics
VÁC: Szentpéteri – Rása, Dlusztus, Görgényi, Major M. – Kákonyi (Nagy Richárd, 75.), Niedermüller, Gulyás, Tóth G. – Balajti (Majoros, 63.), Zsolnai R. Vezetőedző: Nagy Tibor
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics: – A Vác csupán labdabirtoklásban múlt felül bennünket. Támadójátékunk gyengeségét mutatja ugyanakkor, hogy sorozatban ötödik mérkőzésünkön nem szereztünk gólt.
Nagy Tibor: – Csapatom fáradtan, enervált futballozott, s játékunkból hiányoztak a támadások, így nem is lehetett más az eredmény.

BUDAÖRSI SC–CEGLÉDI VSE 1–0 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)
BUDAÖRS: Horváth G. – Wild, Kinyik, Tányéros Á., Papp M. – Petró, Sajbán Miklós, Stieber A., Csillag (Csobánki, 65.) – Sajbán Máté (Marques-Airosa, 90.), Deli (Pethő, 85.). Szakmai igazgató: Bognár György
CEGLÉD: Mursits – Nagy S., Preklet, Takács P., Albert I. – Farkas A., Fröhlich, Lengyel B. (Albert Á., 63.) – Tóth L., Karacs (Szabó V., 55.), Tihanyi (Kovács L., a szünetben). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Sajbán Máté (1–0) a 69. percben
Kiállítva: Preklet (gólhelyzetben buktatta Sajbán Mátét) a 75., Kinyik (második sárga lap után) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György: – Lehetőségeink alapján megérdemelten nyertünk, s bár sok helyzetet nem dolgoztunk ki, a gólok száma éppen megfelelő.
Miskei Attila: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Nyerni utaztunk Tatabányára, egy góllal mégis veszítettünk. Bravúrokra lesz szükségünk a továbbiakban, de nem adjuk fel.

SZOLNOKI MÁV FC–DOROGI FC 2–4 (0–3)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Pápai Zoltán)
SZOLNOK: Molnár F. T. – Hajba (Csirmaz, 37.), Kovács O., Tóth B., Magyar B. – Berdó (Földi M., 85.) – Pintér N., Dedics, Pantovics, Tóth L. – Rokszin (Olasz, 42.). Vezetőedző: Balogh Pál
DOROG: Demjén – Berkó, Csató M., Bora – Kővári, Bor – Grabant B. (Hartyán, 83.), Medgyes, Hauser (Sitku, 73.), Szedlár – Simon A. (Vígh Á., 88.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Simon A. (0–1) a 10., Bor (0–2) a 32., Bor (0–3) a 33., Tóth L. (11-esből, 1–3) a 79., Kővári (1–4) a 80., Olasz (11-esből, 2–4) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Számunkra rémálom volt a mérkőzés. Felelősség és alázat nélkül ezt a játékot nem lehet űzni. Megérdemelten nyert a fegyelmezetten és taktikusan játszó dorogi csapat.
Németh Szabolcs: – Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk, a folytatásban pedig lezártuk a területeket, és kifejezetten jól és főként eredményesen kontráztunk. Örülünk a fontos idegenbeli győzelemnek.

SOROKSÁR SC–SZEGED 2011-GA 3–1 (3–1) – a 61. percben félbeszakadt*
Budapest, Haraszti u., 400
néző. Vezette: Bogár Gergő (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
SOROKSÁR:
Jova – Fülöp, Lorentz, Gyepes, Valencsik, Silye – Huszák, Peszmeg, Sándor I., Pál A. – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
SZEGED:
Szántai – Farkas A., Jagodics B., Farkas M., Mészáros M. – Coroian (Hegedűs M., 54.), Király (Povázsai, 54.), Pászka – Germán – Balogh G., Zádori. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző:
Lovrencsics B. (1–0) a 8., Gyepes (2–0) a 22., Germán (11-esből, 2–1) a 26., Fülöp (3–1) a 29. percben

* A játékvezető a 61. percben a villámlás miatt lefújta a mérkőzést, melynek sorsáról később születik döntés.

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC 33 20 9 4 62–35 +27 69
2. Kisvárda 33 18 8 7 49–25 +24 62
3. Balmazújváros 33 18 6 9 41–31 +10 60
4. Soroksár SC 32 16 9 7 52–29 +23 57
5. Békéscsaba Előre 33 17 5 11 46–31 +15 56
6. Vác FC 33 14 10 9 39–33 +6 52
7. Szeged 2011 32 12 12 8 36–19 +17 48
8. Dorogi FC 33 13 8 12 37–32 +5 47
9. Szolnoki MÁV FC 33 13 7 13 45–46 –1 46
10. Mosonmagyaróvári TE 33 12 9 12 42–36 +6 45
11. ZTE FC 33 11 11 11 48–45 +3 44
12. Nyíregyháza Spartacus FC 33 12 6 15 38–43 –5 42
13. BFC Siófok 33 12 6 15 36–42 –6 42
14. Soproni VSE 33 9 15 9 31–33 –2 42
15. Budaörs 33 11 7 15 34–47 –13 40
16. FC Csákvár 33 7 14 12 36–48 –12 35
17. Ceglédi VSE 33 9 7 17 38–48 –10 34
18. Kozármisleny FC 33 9 6 18 28–49 –21 33
19. Cigánd SE* 33 7 10 16 22–52 –30 28
20. SZEOL SC 33 4 5 24 16–52 –36 17
*Cigánd SE: 3 pont levonva

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik