Kikapott Ajkán az MTK, a Budafok a 95. percben szerzett góllal nyert Soroksáron

P. Gy., F. B.P. Gy., F. B.
Vágólapra másolva!
2020.02.23. 12:21
null
Így ünnepelték a budafokiak az öltözőben a soroksári győzelmet (Fotó: facebook.com/Budafoki MTE)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában az FC Ajka hazai pályán meglepetésre 2–0-ra legyőzte az MTK-t, míg a Budafok a 95. percben szerzett góllal nyert a Soroksár otthonában. A Vasas a Kazincbarcika vendégeként, Putnokon diadalmaskodott, a Tiszakécske megverte a Nyíregyházát. A Szolnok a Siófok, míg a Budaörs a Haladás ellen mentett pontot a 90. percben. Az ETO hazai pályán kapott ki a Szegedtől, a Csákvár remizett a Gyirmóttal, a Vác a Békéscsaba otthonában szerzett pontot.

 

A 25. forduló nyitó mérkőzésén a Szeged-Csanád GA meglepetésre 3–1-re győzött az ETO FC Győr vendégeként. A szegedieknél Kóródi Nándor duplázott, két gólja között Grumics Miroszláv eltalálta a jobb kapufát is. A csereként beállt Horváth Zoltán büntetőből még szépített, de a lefújás előtt a szegedi csereember, Vankó Imre bebiztosította a szegediek sikerét. A győriek csalódást keltő vereséget szenvedtek, és már 12 ponttal állnak a második helyezett Budafok mögött.

Taktikus és szervezett játékkal legyőzte a listavezető MTK-t az Ajka. A kék-fehéreknek az első félidőben több lehetőségük is volt a gólszerzésre, de Schön Szabolcs, Mezei Szabolcs és Palincsár Martin is hibázott, illetve Horváth Dániel védett többször is nagy bravúrral. A szünet után Lencse László már az ajkai kapust is kicselezte, ám kisodródott helyzetből a kapufát találta el. És aztán a hajrához közeledve jött a büntetés, Nagy Krisztián csapott le egy rossz hazaadásra és a kapuba lőtt, majd a lefújás előtt ugyanő egy kontra után kilőtte a hosszú sarkot. Az MTK harmadszor kapott ki a bajnokságban és már csak három ponttal vezet a Budafok előtt.

Az előtt a Budafok előtt, amely a 95. percben szerzett góllal győzött a Soroksár vendégeként. A XXIII. kerületiek gyorsan vezetéshez jutottak a Fraditól kooperációs kölcsön keretében érkező Szánthó Regő lövésével, és sokáig tartották is az előnyüket. A második játékrészben a budafokiak ellenfelük fölé kerekedtek, a 86. percben éppen a gólszerző, Szánthó szabálytalankodott a tizenhatoson belül és Kovács Dániel értékesítette a büntetőt. A ráadás végén aztán Kulcsár Kornél középre ívelése után Danijel Romicról pattant Abu Attila kapujába a labda.

Egymás után harmadik győzelmét aratta a Vasas, amely Putnokon a Kazincbarcika vendégeként diadalmaskodott. Feczesin Róbert pontos lövéssel juttatta előnyhöz az angyalföldieket, majd a Barcika játéka megélénkült, de nem sikerült gólt szereznie. A fordulás után agresszívebb lett a Vasas játéka és végül eredményes is, hiszen a hajrában Viczián Ádám nagy bedobása után a csereként beállt Vernes Richárd ugrott ki a jobbösszekötő helyén, majd nyolc méterről a jobb sarokba lőtt. A Vasas ezzel a sikerrel feljött a harmadik helyre.

A Szolnok a Siófok, míg a Budaörs a Haladás ellen mentett pontot a 90. percben. A Tisza-partiak otthonában Réti Patrik góljával szereztek vezetést a siófokiak, de Rokszin Ádám kiállítása után nagyot küzdött a Szolnok és Novák Csanád tizenegyesből szerzett góljával egyenlített. A szombathelyiek a 18 éves Tóth-Gábor Kristóf találatával vezettek a Budaörs ideiglenes otthonában, Tatabányán és emellett több nagy lehetőséget kidolgoztak, de Kovács Péter kapus remek a formában védett. A lefújás előtt aztán a semmiből egyenlített a Budaörs, Zsidai László beemelt labdáját Molnár Tibor a kapuba sodorta.

Változatos és harcos mérkőzésen ikszelt a Csákvár a Gyirmót ellen. A csákváriak Baracskai Roland mesteri találatával jutottak előnyhöz – a támadó a tizenhatos vonaláról estében, gyönyörű mozdulattal emelt a bal felsőbe , de az egyébként sok helyzetet kidolgozó gyirmótiak a hajrában a télen érkező Varga Barnabás 11 méteres lövésével egyenlítettek. A feljutásért küzdő Gyirmót a tavasszal csupán két pontot kapart össze, hátránya már 13 pont a második helyezett Budafokhoz képest.

Fontos győzelmet aratott a Tiszakécske a Nyíregyháza ellen, amely Simon Márk átemelős góljával szerzett vezetést, majd az előnyt a szünet után Máté János duplázta meg tizenegyesből. A 78. percben Tóth Barnabás a kiállítás sorsára jutott, de a Szpari erejéből csak a szépítésre futotta, Szinanovics Szinan talált be.

Halasi Péter bravúrjainak köszönhetően a Vác pontot szerzett a Békéscsaba vendégeként. A 29 éves kapus már a meccs elején brillírozott, amikor kivédte Kovács Ádám tizenegyesét, majd a folytatásban is többször remekül hárított.

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ

FC AJKA–MTK BUDAPEST 2–0 (0–0)
Ajka,
Városi Sportcentrum, 1700 néző. Vezette: Görög Márió (Horváth Zoltán, Király Zsolt)
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger – Lakatos I. (Stoiacovici, a szünetben), Kenderes, Tóth G., Csizmadia Z. (Lengyel B. 66.) – Zamostny (Horváth P., 92.), Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Baki, Nagy Zs. (Gera D., 68.) – Palincsár (Kanta J., 67.), Cseke (Bíró
B., 78.), Mezei – Prosser, Lencse, Schön. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Nagy K. (1–0) a 74., Nagy K. (2–0) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:
– Nagyot küzdött a csapat, büszke vagyok a játékosokra. A mérkőzésnek voltak olyan periódusai, amikor beszorultunk a kapunk elé, de az MTK nem véletlenül vezeti a tabellát. Átvészeltük ezt az időszakot, s éreztem is, hogy gólt szerezhetünk.
Michael Boris: – A második félidőben egyértelműen mi voltunk a jobb csapat, és nem volt előjele, hogy gólt kapjunk. A gólt óriási egyéni hiba előzte meg, még nem vagyunk a következő ligában, nem dőlhetünk hátra.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR 1–1 (0–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Kiss Balázs)
CSÁKVÁR: Markek – Huszti A., Albert I., Tányéros Á. – Sejben (Pratsler, 77.), Mészáros D., Radics, Madarász, Kocsis B. (Nándori, 72.), Komáromi – Baracskai (Daru, 77.). Vezetőedző: Visinka Ede
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Széles, Zeke – Nagy P., Vass Á., Tóth B. (Vogyicska, 69.) – Májer (Mayer, 78.), Varga B., Heffler N. (Koltai, 66.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Baracskai (1–0) az 54., Varga B. (1–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede:
– Nagyon harcos mérkőzésen sokáig úgy nézett ki, hogy nyerünk, de el kell ismerni, igazságos a döntetlen. Büszke vagyok játékosaimra, hogy így harcoltak.
Csertői Aurél: – A második félidőben egyetlen kapura lövése volt a hazai csapatnak, mégis gólt szerzett. Rengeteg helyzetünkből illett volna megnyerni a mérkőzést.

SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE 1–2 (1–0)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 500 néző. Vezette: Radványi Ádám (Berényi Ákos, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Abu – Molnár R., Takács Zs., Gyömbér, Vaszicsku – Csonka, Huszák (Derekas, 72.) – Csernik (Szerető, 90.), Lőrinczy, Szánthó – Orosz M. (Erdélyi L., 72.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
BUDAFOK: Póser – Margitics, Vaszicsku, Romic, Gohér – Soltész I., Oláh B. – Skribek (Horváth R., 68.), Zsolnai R. (Kulcsár K., 62.), Szabó M. – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Szánthó (1–0) a 18., Kovács D. (11-esből, 1–1) a 87., Romic (1–2) a 95. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– A második félidőben fölénk kerekedett a Budafok, mert rengeteget hibáztunk, és rengeteg szabálytalanságot követtünk el. A kilencvenötödik percben nem illő gólt kapni, talán a döntetlen reálisabb lett volna.
Csizmadia Csaba: – Már azt hittem, elúszik a mérkőzés, amikor a nyolcvannegyedik percben kétszer is a gólvonalról mentettek a soroksári védők. A második félidőben nagy nyomást helyeztünk a hazaiakra, ezért bíztam benne, hogy legalább az egyik pontot megszerezzük, de ha a kilencvenötödik percben összejön a győzelem, az nagy siker a csapat számára.

KAZINCBARCIKAI SC–VASAS FC 0–2 (0–1)
Putnok,
Várady Béla Sportközpont, 700 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Mayer Gábor, Kovács Gábor)
KAZINCBARCIKA: Fila – Heil, Szűcs K., Fótyik, Farkas A. – Oltean, Korbély (Gábor L., 85.), Mitruscsák, Orosz D., Géringer T. (Fekete Á., 67.) – Berki (Mikló, 31.). Vezetőedző: Dzurják József
VASAS: Jova – Terbe, Tóth B., Csató M., Lakatos Cs. – Hidi M. S. – Hinora (Viczián, 74.), Szatmári L. – Balajti (Kalmár O., 84.), Feczesin, Szedlár (Vernes, 62.). Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Feczesin (0–1) a 15., Vernes (0–2) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Dzurják József:
– Hét meghatározó játékosunk hiányzott, öten sérülés, ketten eltiltás miatt. Ennek ellenére dicséret illeti azokat a fiatalokat, akik pályára léptek, mert mindent megtettek, de a Vasas jól kihasználta buta hibáinkat.
Bene Ferenc: – Jól kezdtünk, tizenöt perc után akár két góllal is vezethettünk volna, de azután megélénkült a hazaiak játéka. A szünetben kértem játékosaimtól, hogy agresszív felfogásban játsszunk. Többször is eldönthettük volna a mérkőzést, a győzelem számunkra nagyon értékes.

TISZAKÉCSKE LC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–1 (1–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kovács II Gábor, Sinkovicz Dániel)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Oláh M., Temesvári, Preklet, Farkas N. – Tóth B., Horváth A. (Sváb, 70.) – Lukács D., Tölgyesi, Simon M. (Csáki, 81.) – Máté J. (Zádori, 70). Vezetőedző: Virágh Ferenc
NYÍREGYHÁZA: Ásványi – Végső, Pejovics, Forgács D., Svedjuk – Patvaros (Kártik, 54.), Kovács N. (Gyurján B., 54.), Szekszárdi, Szinanovics – Ötvös (Györgyi, 74.), Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
Gólszerző: Simon M. (1–0) a 31., Máté J. (11-esből, 2–0) a 47., Szinanovics (2–1) a 87. percben
Kiállítva: Tóth B. (a második sárga lap után) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Virágh Ferenc:
– Jól kezdtünk, az első gólig több helyzetet is kidolgoztunk, sőt pozitívum számomra, hogy a második félidő elején is gólt szereztünk. Varaga Ádám kapusunk szenzációsan védett, neki is köszönhetjük a győzelmet.
Lengyel Roland: – Sajnos a mérkőzés első időszakában gyengén futballoztunk, de az egyik pontra rászolgáltunk volna. Tanulság számunkra, hogy így nem lehet elkezdeni egy mérkőzést.

BUDAÖRSI SC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–1 (0–0)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 200 néző. Vezette: Horváth Tibor (Bertalan Dávid, Hofbauer Roland)
BUDAÖRS: Kovács P. – Fényes, Gyurácz, Forgács A., Medgyes Sz. – Sajbán Miklós, Molnár Cs. (Molnár T., 54.), Zsidai, Szabó B. (Bakos Sz., 74.) – Pethő (Stieber A., a szünetben), Zsóri. Szakmai igazgató: Bognár György
HALADÁS: Verpecz – Schimmer (Rácz F., 43.), Jagodics M., Devecseri, Bosnjak – Kiss B. (Szekér, 79.), Holdampf – Tóth D., Jancsó (Farkas B., a szünetben), Németh Milán – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Tóth-Gábor (0–1) az 59., Molnár T. (1–1) a 90. percben

MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– A Haladás hetven percen keresztül jobban futballozott, de az egy pontot a játékvezetőnek köszönheti.
Mátyus János: – Iszonyú nehéz héten vagyunk túl, amelyből végül pozitívan jöttünk ki. Az ilyen mérkőzéseket meg kell tanulnunk lezárni.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–VÁC FC 0–0

Békéscsaba, 635
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert)
BÉKÉSCSABA: Uram – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Babinyecz – Váradi, Király P., Pantovics (Ilyés, 89.) – Kovács Á. (Gránicz, a szünetben), Lukács R., Oláh L. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
VÁC: Halasi – Sárosi (Tóth D., a szünetben), Dulló, Kasza B., Juhász Gy. – Bonivárt – Szűcs K., Torda (Magos, 70.), Zámbó, Géringer L. (Bartos, 75.) – Szalánszki. Vezetőedző: Burzi Attila
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– Kovács Ádám kihagyott tizenegyese megzavarta a csapatot, de a mérkőzés utolsó szakaszában legalább hét százszázalékos helyzetet hagytunk ki. Ha az ellenfél padlóra kerül, ki kell használni, ezzel a döntetlennel nem sokat érünk, mert minden mérkőzésen győzelemre játszunk.
Burzi Attila: – Elégedett vagyok az egy ponttal, mert a Békéscsaba jobb erőt képvisel, jó a támadószekciója. Megpróbáltunk figyelni a szélekről érkező beadásokra, amelyeket jó százalékkal hatástalanítottunk. A kapuban Halasi Péter extra teljesítményt nyújtott.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK 1–1 (0–0)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Belicza Bence Péter)
SZOLNOK: Csáki – Tisza K. (Kotula, 70.), Kovács O., Tamás L. – Földi M. (Tóth B., 84.) – Csirmaz, Rokszin, Albert Á., Bárdos – Novák Cs., Vólent (Szabó P., 59.). Vezetőedző: Csábi József
SIÓFOK: Hutvágner – Kővári, Lorentz, Jagodics B. (Izing, 33.), Kiss B. – Réti, Horváth A., Csilus T. – György (Jánvári, a szünetben), Remili – Elek B. (Horváth P., 51.). Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Réti (0–1) a 48., Novák Cs. (11-esből, 1–1) a 90. percben
Kiállítva: Rokszin (a második sárga lap után) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– A szünetben elégedetlen voltam a döntetlennel, a második félidőben azonban a kapott gól és a kiállítás után örülhettünk az egy pontnak. Büszke vagyok játékosaimra, főleg az utolsó tizenöt percben nyújtott teljesítményük miatt.
Gál István: – Szakmailag nem lehet értékelni ezt a mérkőzést, mert gyalázatos, hogy egy ilyen szép stadionban ilyen a gyepszőnyeg… Megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, csalódott vagyok.

ETO FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GA 1–3 (0–1)
Győr,
ETO-park, 529 néző. Vezette: Pintér Csaba (Varga Gábor, Kulman Tamás)
ETO: Gyurákovics – Vári, Dvorschák, Gengeliczki (Tömösvári, 89.), Fejes A. – Charizopulos (Vaskeba, 58.), Bagi – Andrics, Kun, Gaál B. (Horváth Z., 58.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Kondás Elemér
SZEGED: Takács J. – Kuti, Tóth G., Deák, Mohl – Oláh G., Zvara – Hudák M. (Andorka, 91.), Germán, Kóródi (Bitó, 92.) – Grumics (Vankó, 68.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Kóródi (0–1) a 35., Kóródi (0–2) az 58., Horváth Z. (11-esből, 1–2) a 65., Vankó (1–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Megérdemelt a vendégek sikere, mert magunkat vertük meg, olyan hibákkal, amelyeket ezen a szinten nem szabad elkövetni. Rosszul, lassan, pontatlanul futballoztunk. A mérkőzéseinken nem kapom vissza az edzésen gyakoroltakat, teljesen értékelhetetlen volt a teljesítményünk.
Joao Janeiro: – Más stratégiát választottunk az eddigieknél, s ez eredményre vezetett. Amit a játék alapján nem tudtunk a magunk javára fordítani, azt hittel és akarattal pótoltuk. Fehér Miklós emléke miatt is felemelő érzés volt Győrbe jönni.

Szabadnapos: Dorog

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 24 16 5 3 54–28 +26 53
2. Budafoki MTE 24 15 5 4 39–19 +20 50
3. Vasas FC 24 12 5 7 47–34 +13 41
4. BFC Siófok 23 11 8 4 38–24 +14 41
5. ETO FC Győr 24 10 8 6 34–28 +6 38
6. Gyirmót FC Győr 24 10 7 7 30–22 +8 37
7. FC Csákvár 23 11 3 9 33–39 –6 36
8. Soroksár SC 24 10 4 10 37–40 –3 34
9. Nyíregyháza Spartacus FC 24 10 2 12 41–39 +2 32
10. Békéscsaba Előre 24 8 8 8 27–29 –2 32
11. Szeged-Csanád Grosics 23 7 9 7 28–26 +2 30
12. Dorogi FC 23 8 5 10 26–27 –1 29
13. FC Ajka 24 8 5 11 37–40 –3 29
14. Budaörs 23 8 4 11 30–34 –4 28
15. Kazincbarcika 24 6 9 9 28–34 –6 27
16. Szolnoki MÁV FC 23 6 8 9 20–26 –6 26
17. Tiszakécske VSE 24 7 4 13 23–43 –20 25
18. Szombathelyi Haladás 24 4 9 11 24–32 –8 21
19. Vác FC 24 1 6 17 12–44 –32 9
A Balmazújvárost kizárták.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik