MLSZ: önkéntes folytatás – nem kötelező kiállniuk a csapatoknak

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.11. 14:43
null
Önkéntes folytatás – nem kötelező kiállniuk a csapatoknak (Fotó: Hegedűs Márk/Nógrád Megyei Hírlap)
A Magyar Labdarúgó-szövetség szerdán a hivatalos honlapján jelezte, az amatőr bajnokságok nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak.

Kedden jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a koronavírus-járvány miatt november 11-től a sportrendezvényeket ismét zárt kapuk mögött kell megrendezni, s a szabadidős csapatsportokat szüneteltetni kell. Azonban a versenyszerű csapatbajnokságok folytatódhatnak.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a legfontosabb változás (a zárt kapuk mellett), hogy a csapatok egyoldalúan is kérhetik a mérkőzésük elhalasztását (az NB III-nál alacsonyabb osztályokban). „Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel” – olvasható az mlsz.hu-n.

„Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy csapat nem tud, vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható.”

A klubok további egészségügyi előírásokat és ajánlásokat kapnak a szövetségtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik