Megyei foci: tárnoki és csomád-kisnémedi siker a Pest megyei kupadöntőkön

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 12:11
Vasárnap szinte telt ház – körülbelül ezer néző – előtt a Pest Megyei Kupanap programjával avatták fel a labdarúgó NB II-ben szereplő Budaörsi SC új stadionját. A női kupadöntőt fölényesen nyerte meg a Tárnok a Kék Duna SE ellen, míg a férfi döntőben a Csomád-Kisnémedi tizenegyesekkel múlta felül a Gyömrőt.


Érkeznek a nézők a budaörsi stadionba (Fotó: Füzesi Bálint)
Érkeznek a nézők a budaörsi stadionba (Fotó: Füzesi Bálint)


A délutáni program 14.30-kor a Kék Duna SE–Tárnok női kupadöntővel kezdődött, amelyet a tárnokiak magabiztosan, 5–0-ra megnyertek a váci székhelyű egyesület ellen. A mérkőzés legjobbja a három gólt szerző tárnoki Gál Henrietta lett.

17 órától került sor a Gyömrő–Csomád-Kisnémedi férfi kupadöntőre, amely nagy csatát hozott. A rendes játékidő 0–0-val ért véget úgy, hogy a megye I-es Csomád-Kisnémediből Dunaveczki Attilát a 67. percben kiállították. A kétszer 15 perces hosszabbítás sem hozott gólt, így tizenegyesek döntöttek a kupa sorsáról. A Csomád-Kisnémediben senki nem hibázott, a megye II-es Gyömrő utolsó rúgója, Horváth Péter azonban igen, így a 0–0-s döntetlen után tizenegyesekkel 5–4-re győzött a CSO-KI Sport néven szereplő csapat.

A feszült hangulatú döntő végén a rendezőségnek kellett csitítania néhány felhevült játékost, illetve szurkolót, így szerencsére a nagyobb balhé elmaradt. A díjátadás után következhetett az ünneplés, amelyet tűzijátékkal kísértek.

A Csomád-Kisnémedi ünnepelhetett, miután tizenegyesekkel legyőzte a Gyömrőt (Fotó: Füzesi Bálint)
A Csomád-Kisnémedi ünnepelhetett, miután tizenegyesekkel legyőzte a Gyömrőt (Fotó: Füzesi Bálint)


A szakértőként jelen lévő DAC-vezetőedző, Németh Antal a korábbi NB I-es védőt, Lázár Pált választotta meg a férfi döntő legjobbjának.

Ez volt a Budaörsi SC új stadionjának premierje. A másodosztályban szereplő klub legutóbb 2015 májusában játszhatott saját létesítményében, az elhúzódó felújítási munkálatok közben előbb Csákváron, a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban, majd éveken keresztül a tatabányai Grosics Gyula Stadionban fogadta ellenfeleit. A zöld-fehérek az augusztus 1-jén kezdődő 2021–2022-es idényben azonban ismét az Árok utcai létesítményben játszhatnak.

PEST MEGYEI KUPADÖNTŐ

NŐK:
Kék Duna SE–Tárnok KSK 0–5 (0–1)

FÉRFIAK:
UFC Gyömrő–Csomád-Kisnémedi SPORT 0–0 – 11-esekkel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik