Újpest: Mintha már tíz éve a csapatnál lenne – Vignjevics Traoréról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.27. 17:48
Az Újpest FC új igazolása, Lacina Traoré máris úgy viselkedik és játszik, mintha 10 éve a csapatnál lenne, vélekedik Nebojsa Vignjevics vezetőedző. A pár éve még 18 millió euróra taksált csatár a Digi Sport híradójának azt mondta: 85 százalékos állapotban van, de hamar formába fogja magát hozni, és szeretne a lila-fehérekkel elindulni az Európa-ligában.

„Nyolcvanöt százalékos állapotban vagyok. Jól érzem magam, hiszen végigdolgoztam azt a fél évet is, amikor nem volt csapatom. A játék hiányzik természetesen, de a csapattársak segítségével hamar újra formába hozhatom majd magam” nyilatkozta a Sport24-nek Traoré, akit a magyarok onnan is ismerhetnek, hogy 2012-ben gólt lőtt a Honvéd-Anzsi El-selejtezőn. „Nyolcvanöt százalékos állapotban vagyok. Jól érzem magam, hiszen végigdolgoztam azt a fél évet is, amikor nem volt csapatom. A játék hiányzik természetesen, de a csapattársak segítségével hamar újra formába hozhatom majd magam” nyilatkozta a Sport24-nek Traoré, akit a magyarok onnan is ismerhetnek, hogy 2012-ben gólt lőtt a Honvéd-Anzsi El-selejtezőn.

„Az a célom, hogy újra felvegyem a játék ritmusát. Úgy gondolom, hogy Újpesten tudnak nekem ebben segíteni, mert ez egy nagyon jó csapat. Én pedig főleg a tapasztalatommal próbálok segíteni, hogy a szezon végén Európa Ligát érő helyen végezhessen a csapat” – tette hozzá a 203 centis csatár.

Traoré 2015-ben Didier Drogba cseréjeként Afrika Kupát nyert Elefántcsontparttal, mégsem a Marseille és a Chelsea korábbi sztárját, hanem Samuel Eto'ót tartja a legjobbnak. „Õk a legjobb csatárok közül valók a világon, akiket valaha láttam, vagy akikkel találkoztam. Sokat tanultam tőlük. De nekem Samuel Eto'o a kedvencem, õ a legjobb, akivel valaha játszottam” – fogalmazott Traoré, aki az Anzsiban volt Eto'o csapattársa.

Ennek tükrében különösen fontos, hogy mit tanulhatnak a fiatal újpesti játékosok az új igazolástól. Nebojsa Vignjevics igen jó véleménnyel van a 28 éves labdarúgóról.

„Nem mutatott eddig olyan extra dolgokat, amelyekre talán néhányan számítottak. Például, hogy lecselez egyszerre öt embert, majd gólt is lő utána. Amit a fiatalok megtanulhatnak tőle, az az, hogy a labdarúgás sokkal egyszerűbb játék. Ha túlbonyolítod, biztosan bajba kerülsz. Szóval lehet tőle tanulni. Azt hiszem, a napokban sokan meglepődtek, hogy Lacina úgy viselkedett és úgy játszott velük, mintha már tíz éve a csapatnál lenne.”

Traoré a 2015-ös kontinensbajnoki címére a legbüszkébb.

„Az Afrikai Nemzetek Kupája nekünk nagyon sokat jelent, mert a kontinens csapatainak nagyon kevés az esélyük, hogy világbajnokságot nyerjenek. Nagy büszkeség nekem, hogy szerepelhettem a tornán, hiszen a nemzeti csapat jelent számomra mindent. Hogy 2015-ben megnyerhettem Elefántcsontparttal az ANK-t, az talán életem legnagyobb sikere.”

Lacina Traoré tétmérkőzésen először a szombati, MTK elleni bajnoki találkozón mutathatja meg, hogy mire is lehet képes az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik