Puskás–Suzuki-kupa: az Eszék legyőzésével bronzérmes a Honvéd

Vágólapra másolva!
2021.07.30. 16:19
null
A Budapest Honvéd lett a bronzérmes (Fotó: Török Attila)
A Budapest Honvéd lett a Puskás–Suzuki-kupa 2021-es kiírásának 3. helyezettje, miután a bronzmérkőzésen 3–0-ra legyőzte a horvát NK Osijeket.

 

Az ötödik napra mintha kissé elfáradtak volna a lábak – ez lehetett a benyomásunk a Puskás-Suzuki-kupa bronzmérkőzését nézve, amelyet a Budapest Honvéd és az NK Osijek játszott egymással. A harmadik helyért vívott találkozó rangját emelte, hogy a találkozót a Pancho Arénában rendezték, s bár a csapatok láthatóan nem csattantak ki az erőtől, mindent beleadtak. A kispestiek uralták a mérkőzést, mezőnyfölényben futballoztak, az eszékieknek szinte fikarcnyi teret sem hagytak a támadásépítésre. Sok lehetőséget a Honvéd oldaláról sem jegyezhettünk fel, mégis, ha jobban koncentrálnak Pinezits Máté tanítványai, előnnyel vonulhattak volna félidei pihenőre – a 16. percben Tarcson Ákos húzott meg egy váratlan cselt Roko Perkovic szorításában, ám a 12 méterről megeresztett lövése után a labda a léc fölé szállt, míg a 29. percben Krajcsovics Ábel állt szemben a kapussal, ám lyukat rúgott.

A fordulás után egyre többször keveredett a Honvéd az eszékiek kapuja elé, s a félidő feléhez közeledve a vörös-feketék a vezetést is megszerezték: Szűcs Tamás 15 méterről vállalkozott lövésre, s bár valószínűleg Tin Sajko hárította volna a labdát, a menteni igyekvő Marin Prekodravac belecsúsztatott, így a kapusát megtréfálva a kapu bal oldalába került. Hiába pörögtek fel a hajrára a horvátok, László Máté villant, kilőtte a jobb alsó sarkot, majd a hosszabbításban Rácz Balázs talált be egy remekül végigvitt kontratámadás végén, így az ötszörös PSK-győztes kispestiek megérdemelten nyerték meg három góllal az összecsapást, s szerezték meg a bronzérmet.

A bronzmérkőzést megelőzően rendezték a többi helyosztó mérkőzést: a 7. helyet a brazil Flamengo, az 5. helyet a belga Genk szerezte meg.

PUSKÁS–SUZUKI-KUPA
BRONZMÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–NK OSIJEK (horvát) 3–0 (0–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 600 néző. Vezette: Szigetvári (Máyer, Rózsa)
Honvéd:Schrankó – Gincsai, Szabó T., Pekár (Bezzeg, a szünetben), Nagy Z. – Kocsis G. (Polyák, 53.) – Tarcson (Fábiánkovits, 60+2.), Keresztes, Szűcs T. (László M., 53.), Krajcsovics (Ulbert, 58.) – Rácz B.
Vezetőedző:Pinezits Máté
Osijek:Sajko – Perkovic (Vrljic, 48.), Doric, Prekodravac, Bukvic – Baric (Damjanovic, 52.) – Verhas (Besirovic, 41.), Ivancan, Pajic Mazar, a szünetben), Sinkovic (Blazanovic, a szünetben) – Pekaric
Vezetőedző:Ante Bekavac
Gólszerző:Szűcs T.(44.), László M.(59.), Rácz B.(60+2.)

AZ 5. HELYÉRT
Bayern München (német)–Genk (belga) 0–3
(Cutillas Carpe 7., 51., Nuozzi 62.)
A 7. HELYÉRT
Csíkszereda (romániai)–Flamengo (brazil) 2–4
(Kecskés D. 19., Barsan 46., ill. Csedő 13. – öngól, Adriel Moraes 23., Lucas Santos 41., Fabrício Yan 58.)
DÖNTŐ
Puskás Akadémia–Sporting CP (portugál) 1–0 (Gruber 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik