Puskás Akadéma: „Nyolc új fiatal beállt a sorba”

Vágólapra másolva!
2013.07.13. 06:59
Ma a román élvonalbeli Sageata Navodari elleni edzőmeccsel (Bécs, 11.00 óra) befejezi ausztriai edzőtáborozását az NB I-es Puskás Akadémia FC. Benczés Miklós vezetőedző a klub honlapján összegezte az eddigi tapasztalatokat. 

„A munka tervszerűen haladt, sikerült megcsinálnunk, amiért jöttünk. Jó körülmények között dolgozhattunk, a nyolc új fiatal beállt a sorba. Látszik rajtuk, hogy jó előképzést kaptak, tehetségesek, igyekszünk mindent elkövetni, hogy megadjuk nekik a fejlődés lehetőségét, s előbb-utóbb tétmeccsen is bemutatkozhassanak a felnőttcsapatban. Neveket még nem mondok. Tudott, hogy minimum két poszton rutinos futballistával kell erősítenünk, de öröm, hogy ennyi fiatal is bevetésre vár. Mindegyik játékosnak meg kell mutatnia, mi rejlik benne, mire képes, ez nem nagy kérés, olyant nem kérünk, amit ne tudnának megcsinálni" – nyilatkozta a pfla.hu-nak Benczés Miklós, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, aki a héten ott volt a francia PSG ausztriai edzésén és találkozhatott Laurent Blanc vezetőedzővel is.

„Nagyon örülök, hogy láthattam a párizsiak tréningjét, s az egykori kiváló futballistában, a világ- és Európa-bajnok játékosban nagyon rokonszenves embert ismertem meg” – nyilatkozta Benczés.

A PAFC ma 11 órakor Bécsben mérkőzik a román élvonal újoncával, Selymes Tibor vezetőedző csapatával, majd a meccs után utazik vissza Magyarországra. A legközelebbi gyakorlás hétfő délután lesz Felcsúton.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők:Bertus Lajos (KTE), Lubos Hajdúch (szlovák, Kaposvári Rákóczi)
Távozik/távozhat:Chukwucheben „Morris” Enete (nigériai, Videoton FC), Kleinheisler László (Videoton – kölcsönből vissza), Nagy Dániel (Siófok), Papp Szilárd (Siófok)
Kiszemeltek: Fejes András (Videoton), Enes Sipovic (bosnyák, Otelul Galati – Románia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik